Barca sviktar!

Att Barca ska kamma hem både La Liga och Champions League är inte lika självklart som för ett par veckor sedan. Visst visste vi att försvaret läckte lite väl mycket även förut, men gör man inte tre eller fyra mål så krävs det att backlinjen kan lösa motståndarnas anfallsvåg.

Tyvärr har man kanske höjt upp dem lite väl mycket, för i all ärlighetens namn så är inte La Liga så bra som en del påstår, visst finns det ett gäng riktigt bra lag, men det finns allt för många dåliga lag och bristfälliga försvarslinjer även bland det lite mer namnkunniga lagen i Spanien.

Nu ska jag inte ta infrån Barca vad det gjort den här säsongen, för de har spelat en underbar fotboll offensivt, men nu har det börjat komma lite motgångar, först en lika match mot ett mediokert lag och därefter en förlust mot jumbon i ligan. Mot Lyon spelade man visserligen bra och fick med sig 1-1 på bortaplan, men Lyon hade allt för många chanser för att man skulle vara nöjd med spelet.

Pep Guardiola har gjort några märkliga byten de senaste matcherna, så det ska bli intresant och se om han kan hålla nerverna i styr och styra up Barca utan att få panik nu när det drar ihop sig.

Största utmanaren till Champions League lär väl vara Manchester U om de klarar av Inter på hemmaplan, men ny outsider är enligt mig Bayern Munchen som krossade Sporting i första matchen. Hittar alla deras spelare formen blir de grymt farliga och kan mycket väl utmana Barca om titeln i europa, vem i Barca ska stoppa Klose och Toni när dessa herrar är i form?

Mot en spännande resa till finalen i Rom!

Signerat Jimbo

PS. Forza Milan 

Revulotion eller inte?

Kommer Milans uttåg i UEFA cupen innebära ett nytt Milan till nästa säsong?
Jag hoppas i alla fall det, förmodligen kommer vi få se någon annan än Ancelotti på Milanbänken,han är värd alla hyllningar men nu är det läge att byta tränare. Vilka spelare kommer lämna Milan till sommaren, vi har alla våra favoriter i Milan men trots det så måste vi inse att vi kanske måste byta ut ett flertal av våra älskade Milanspelare, jag tänker då främst på Seedorf, Jankulovski, Ambrosini, Pirlo och Shevchenko.

Nu kommer Milan ta farväl av flera spelare än dessa bland dessa hittar vi Milan legenden och för alltid störst i Milan Mr Paolo Maldini.

Några som lämmnar som vi kanske inte saknar lika mycket är Senderos, Dida, Kaladze och inte minst Emerson.

Av de lite äldre spelarna hoppas jag att Gattuso och Inzaghi stannar. Förutom dessa två hoppas och tror jag att man kommer bygga sitt nya lag kring Pato och Kaka.

Milanspelare jag hoppas finns kvar till nästa säsong är:
Abbiati
 Bonnera, Nesta (om han blir hel igen), Favalli (enbart som allround backupp), Thiago Silva (ny), Antonini
Gattuso, Kaka och Gourcuff om han kommer tillbaka från lånet i Bordeux.
Pato, Boriello (om han blir hel igen) och super Pippo Inzaghi

Är lite delad i mina tankar om vissa spelare, Pirlo och Ambrosini vill man hälst inte tappa till andra lag, men det är nog det som krävs för en riktig nysattsning.

Viktigast är att Milan lyckas förnya och föryngra laget speciellt i backlinjen och i viss mån även mittfältet, förhoppningsvis kan man hitta någon i det egna ledet som Strasser född 90.

Ett nytt Grande Milan, forza Milan!

Signerat Jimbo

Koncpirationsteori!

Fem dopingfall, fem försvunna B-prover, luktar inget annat än att någon är köpt och däremed kan vi konstatera att det inte rör sig om något blåbär i skidvärlden. Inte en chans att man bara skulle ha råkat kasta proverna.

Nåväl, nu är de med och tävlar i VM, inte helt bra för sporten. Men som alltid får det minimalt med uppmärksamhet i jämförelse med cykelsporten, detta trots att en mängd andra idrottare i andra sporter än cykel var inblandade i operation Puerto. Nu har tyvärr namnen där inte kommit fram, man undrar ju varför.

Snart börjar cykelsäsongen på allvar, mer om Lance kommer det bli här på bloggen.

Forza Milan

Signerat Jimbo

Premiären på rulle avklarad!

Nu har man äntligen kommit igång med cykelträningen, satte upp racern på rulle idag och tog några få tramptag, känndes riktigt jobbigt, så konditionen finns det mycket att göra åt, farten satt däremot kvar, lyckades slå min förra tid på miniracet med ett par sek.

Nu har jag lyckats göra illa mig på jobbet, pinsamt men orsaken heter PULKA, skulle åka lite med barnen på jobbet och lyckades hamna på ett litet gupp, men det räckte tydligen för att man skulle få riktigt ont i svanskotan.

Men när det släppt i ryggen så blir det full satsning på cykeln, har förutom rullen även lagt på dubbdäck på MTB:n, så snart blir det ut på vägarna igen, ska bli riktigt skönt att komma igång även om det är jobbit till en början.

Snart smäller det här, har redan provsmakat dippen, gudomligt gott, priset av det får man betala imorgon med en latjo mage, men innan det blir det lite fläskfilé som jag hittade i frysen och till det lite stekt potatis och senapssås. Har även laddat en Xider.

FORZA FORZA FORZA, för guds skull låt Maldini vinna sitt sista derby.

Signerat Jimbo

Inför Derby de Milanano!

Om ett par timmar smäller det, årets viktigaste match spelas för oss som håller på något av Milano lagen. Inter tar emot Milan på San Siro.

Preliminära laguppställningen för Milan ser ok ut, men varför man envisas att spela med Jankulovski förstår jag inte, sätt Zambrotta på den kanten och Antonini på andra.

Så här ställer Milan förmodligen upp ikväll:
Abbiati
Zambrotta Maldini Kaladze och Jankulovski i backlinjen
Beckham Pirlo och Ambrosini på miten
Seedorf och Ronaldinho strax bakom anfallet
Pato ensam på topp

Inte mycket att säga om nu när vi saknar en del spelare, de som saknas mest i Milan är väl Gattuso och Kaka i den här matchen. Finns väl ingen som kan driva på sina lagkamrater som Gattuso i sådana här stora matcher. Visst saknas även Nesta mycket, men han är inte att räkna med, kommer han tillbaka är det en bonus. En Boriello skadefri och i fjolårsform vore inte heller fel nu när vi har gudomliga inlägga av Mr Becks.

Kanske hade varit idé att spela ett mer rent 4-4-2 system, där man hade kunnat köra med Beckham och Seedorf på varsin kant och Pato och Dinho på topp, och sen kryddat med att slänga in Inzaghi i slutet av matchen. Men men, nu är det Ancelotti som bestämmer ett tag till så det blir nog som vanligt.

Lyckas vi med att ta bort Zlatan kan de bli en riktigt rolig kväll.

Forza Milan
May de force be with us tonight!

Signerat Jimbo

Kommentar om Barca för födelsedagsbarnet!

Tjinixen!

Det har en en gång gått aningens för lång tid med bloggandet. Magnus vill ha en kommentar om Barca, ja vad finns det att säga, för tillfället är de näst intill oslagbara, påminner om Milans år då de krossade Man United, och storhetstiden som Arsenal hade för ett par år sedan. Jag har nog inte sett ett så bra Barca sedan Romarios tid på tidigt 90 tal. Vinner Barcelona inte Champions League är det för mig årets skräll, det finns inget lag som för tillfället kan hota dem. De har världens bästa spelare just nu i Messi och en striker som öser in mål i Etoo.

Den enda spelaren utanför Barca som kan mäta sig mot deras spelare är vår egen Zlatan. Zlatan är väl de största hotet mot Barca i Champions League, han är en spelare som kan avgöra matcher på egen hand även om laget spelar kasst.

Så ni som är Barca fans, passa på o njut medans de varar svackor kommer och utmanarna mer motiverade, ser fram emot nästa säsong då vi får hoppas på ett pånyttfött Milan med ett par yngre förmågor i laget.

Drömfinalen vore Roma vs Barcelona i år. Ett Roma på hemmaplan med Totti i storform då vet man inte, men som sagt det ska mycket till om någon ska kunna stjäla bucklan framför dem.

Forza Milan

Signerat Jimbo

RSS 2.0