Snart landskamp!

Det har blivit mycket sport på tv:n i helgen då man varit sjuk, tyvärr har man förlorat flera dagars bra träning, ingen styrka eller cykel i det fina vädret. Har fått nöja mig med cykel på tv, och vilka etapper det varit i Girot, det börjar nu heta till på allvar i toppen. Gustav Larsson har gjort en stabil insatts men har tyvärr inget med toppen att göra med de stora kanonerna i toppen. Min favorit Gilberto Simoni är fortfarande med och slåss om en ev. slutseger, ska bli riktigt intressant att se vad som händer i morgondagens bergstempo, en riktigt brutal stigning i 13 kilometer.



Bild: Min favoritåkare Gilberto Simoni, vinner han igen?

Formel 1 loppet gick inte som jag hoppats, Ferrari som stod etta och tvåa på gridden hade guldläge och hade vid torrt väglag defilerat i mål, men nu blev det inte så, regn och massor av incidenter och tillfälligheter fällde Ferrari den här helgen, vinnaren Hamilton kan nog tacka högre makter för denna vinst, har aldrig sett någon ha sån flyt som han hade idag, han lyckades köra in i muren i början av loppet då regnet var som värst och det ända som hände var att han fick en punktering och klarade hjulupphängningen, tankade upp och kom två placeringar sämre p g a att han var så nära depån när det inträffade. De andra toppförarna hade därför inte så mycket fördel av hans avåkning och då det senare under loppet torkade upp var det perfekt tajming för Hamilton att gå in i depån, hade han inte kört sönder bilen i början hade han gått in betydligt tidigare och bytt till det lättare varianten av regndäck, men nu var det bara att byta till slicks direkt medan de andra förarna fick gå in en extra gång för att byta till torrdäck.  


Nu får vi hoppas att Ferrari kommer tillbaka som vinnare tills nästa tävling, Massa ser riktigt giftig ut för tillfället.


Har även blivit biten av UFC, det är riktigt kul att se när det är storfajter, är ju kanske lite fel att tycka det är kul att se när folk pucklar på varandra, men det är i kontrollerade former och i flera fall kanske dessa personers räddning i livet, de har valt det frivilligt och jag tycker i alla fall att det är underhållande, själv gillar jag submission killarna. Det var UFC 84 som gick nu i helgen. Gala redan nästa helg, får man inte bara missa, kommentatorerna går inte heller av för hackor, bröderna Roberto är helt sanslöst bra som kommentatorer.


Bild: TV4 Sport´s kampsportskomentator Paolo Roberto.

Nu hoppas jag bara på en träningscomback redan imorgon, och förhoppningsvis blir det även ett par cykelrundor i veckan som kommer.


Sen kommer jag att gå på min första landskamp till helgen då Sverige möter Ukraina, helt sjukt att man aldrig har varit på en match när man älskar fotboll som jag gör, men nu är det dags.


Signerat Jimbo


Nära, Nära för Milan!

En bedrövlig säsong avslutades på topp med vinst över Udinese med hela 4-1. Nu räckte det tyvärr inte hela vägen, själv var jag tvungen att gå från tv´n när Milan ledde och Fiorentina bara hade 0-0 mot Torino, hade Torino klarat av 15 minuter till hade vi fått spela Champions League även nästa säsong men nu blev det inte så.



Bild: Inzaghi visade vägen i slutet av säsongen för Milan, han har för evigt spelat sig in i mitt Milanhjärta, helt underbar spelare!

Nu blir det UEFA cupen till hösten och förmodligen storstädning i truppen. Jag ser redan fram mot nästa säsong då Milan borde vara riktigt taggade i ligaspelet för en gång skull. Milan får leta efter backar att ersätta Cafu´och Serghino som båda meddelat att de inte kommer att spela i Milan till hösten. Personligen tror jag även att Gattuso kommer att lämna Milan, tråkigt att förlora den personligheten i Milan, han är kanske inte den bästa fotbollsspelaren men har nog störst hjärta och kan få de andra spelarna att höja sig i avgörande lägen.


Lämnar Ancelotti Milan får vi förmodligen se Morinho eller Svennis vid rodret till säsongen 08/09.


Andra vi kommer tappa är Ronaldo (orginalet), Gillardino, Brocchi, Gourcuff, Dida och säkert någon till.


Man kommer att spara pengar i form av att man inte behöver abonnera på Viasat sport nästa säsong, så 60 kr i månaden till annat alltså, en liten tröst i all bedrövelse, men vem vet det är kanske det här som krävs för att Milan ska ta sig i kragen och kämpa tills man stupar i varje match och varje duell ute på plan.


Man är som vanligt lite tom efter att säsongen slutat, ingen Serie A eller Premier League nästa vecka utan flera månaders väntetid, en underdrift att man är lite frustrerad, jag älskar sommaren men hatar sommaruppehållet i de stora fotbolsligorna. Man får trösta sig med att det är grymt mycket bra sport på tv i sommar fotbolls EM, Tour De France, Vuelta Espania och Sommar OS.


Tack och adjö säger vi nu till Cafu´och Serghino för många fina minnen de skapat i Milandressen


Signerat Jimbo


Sverige - Kanada imorgon!

Hockey semi mot Kanada imorgon, Sverige har lyckats mot alla odds i den här turneringen. Det Svenska laget laget öppnade VM turneringen pinsamt dåligt, förlust mot Schweiz säger väl allt. Redan då hade man gett upp hoppet om att klara sig vidare från första slutspelsmatchen då man visste att svårare motstånd i form av Ryssland eller Tjeckien skulle komma.


Men nu ändrades det, mycket beroende på inställningen samt ankomsten av stormålvakten Henrik Lundqvist. Sverige lyckades ju igår besegra tjeckerna för andra gången i turneringen och är med tanke på inledningen av VM helt osannolikt i semifinal mot storfavoriterna Kanada.



Bild:Henrik Lundqvist i Rangers målet, sveriges chans att skaka Kanada imorgon!

Nu är jag dock ganska så säker att det blir match om tredjepris för Tre kronor, Kanada är alldeles för bra och nu när det gäller lite mer och dessutom är på små rinkar kommer kanadensarna att dominera stort.


Men det finns ju alltid en strimma hopp, och Sverige har ganska många elitseriespelare som jag tror är mycket hungrigare än de överbetalda NHL proffsen, sen har vi ett antal klasspelare som kan ge oss en finalplats om allt stämmer helt.


Forza Tre Kronor och låt veckans mirakel bli Milan vinst samt Torino vinst  i helgen!


Signerat Jimbo


Ps. Missa inte Var fan är mitt band imorgon, SVT´s bästa program på länge!


Girot är på väg in i rutan!

Nästa vecka startar årets första stora etapp lopp då Giro di italia går av stapeln. Årets cykelsäsong är konstigare än vanligt, bråket mellan UCI och arrangörerna för de stora cykelloppen har satt stora spår i årets säsong, flera storlopp klassas bara som nationella och tillhör inte Pro Tour.


Av någon anledning så har man beslutat att Astana inte har några friplatser till de största tävlingarna som TDF etc, anledningen sägs vara fjolårets dopingfall inom stallet, men att det skulle vara anledningen anser jag föga troligt då till exempel Rabobank, High Road (tidigare T-Mobile), Confidis med flera också var inblandade i dopingskandaler, dessa stall får dock starta i de stora cykelloppen.


Nu blir det lite trist om Astana inte får delta i TDF då flera stornamn skrivit på för dem den här säsongen, vi kan alltså bli utan stjärnor som fjolårsvinnaren Contador, amerikanen Leipheimer och tyska storstjärnan Andreas
Klöden för att nämna några namn.

Andreas Klöden leads the peloton
Bild: Andreas Klöden, en av favoriterna som kan missa Touren i år.

Tråkigt för den cyklist som vinner TDF att veta att flera konkurrenter inte varit med och att man vunnit en B- version av den klassiska tävlingen.


Senaste ryktet säger dock att Astana ev. får ställa upp i nästa veckas Giro, men förberedelsen är ju inte den bästa för killarna i Astana.


CSC kommer i sin sista start i Girot köra men svenske Gustav Larsson som kapten.


Kan bli en riktig höjdartävling för svensk del.


I väntan på Girot ska jag ladda med ett härligt Milanoderby om ca en timma, nervositeten börjar tillta.


Forza Milan, så ses vi på cykeln nästa vecka!


Silly season har tagit fart!

Lämnar troligen sina klubbar i sommar


Chelsea:                             Barcelona


Drogba                                Ronaldinho

Shevchenko                        Reijkaard

Cudicini                               Deco

Malouda                              Henry

                                             Zambrotta  


Liverpool                            Arsenal


Benitez                                 Flamini

Crouch                                Lehman


Milan                                  Palermo


Gilardino                             Amauri

Serghino

Cafú




Bild: Gilardino, kan han göra som Boriello och hitta storformen i en ny klub till hösten, "Gila" var fenomenal när han lirade i Parma.

Går även rykten om andra storspelare men dessa är lite osäkrare, bland de stora namnen nämns bland annat Chelseas Lampard som väntas följa coachen Mourinho, Gattuso sägs vara aktuell för Manchester United, Luca Toni eller Adebayor sägs vara aktuella för Milan och sist men inte minst ryktas det om att Real Madrid vill köpa Zlatan, läste senast idag att Inter ville ha Valencias David Villa, och då kunde en Zlatan försäljning vara aktuell för att finansiera affären.



Det sägs att Barcelona, Chelsea och ev. Milan kommer att storrensa i respektive klubbar.


Silly season börjar ta fart ordentligt!


Signerat Jimbo


Derbydags på Söndag!

Milanoderby imorgon, tyvärr spelas matchen redan 15:00 p.g.a. läktarskandalerna de senaste åren. Stämningen blir betydligt bättre när stormatcherna spelas på kvällstid. Någon mer en jag som kommer ihåg de underbara studioprogrammen 20:00 på Canal+ inför varje stormatch i Italien, och i synnerhet Milanoderbyt, man kan ladda upp med studiopratet samt kanske äta och dricka lite gått, men den tiden är förbi, men förhoppningsvis kommer den tillbaka när de fått ordning på läktarna samt när Canal+ tar över sändningarna om drygt ett år.


Men vi får njuta av matchen i alla fall, tror Milan kommer mest laddad inför matchen, med en seger i derbyt finns det fortfarande hopp om den så viktiga fjärdeplatsen.


Tippar att Inzaghi startar själv på topp och att Pato kommer in i andra halvlek, Inter saknar som bekant Zlatan på topp men tyvärr saknas det inte ersättare till honom.


Mest synd är det nog ändå om Maldini som får sitta på läktaren i sitt sista derby, om han nu inte fortsätter en säsong till.


'                                 
    Bild: Vet man inte vem det är på bilden vet jag inte vad jag ska säga, finns bara ett ord för mannen på bilden " Legend nr 1".
                         

                                     

Matchen i morgon känns viktigare än både en Champions League final och VM final tillsammans. May the Force be with you!


Forza Milan

Signerat Jimbo


RSS 2.0