Svennis på väg bort!

Har fått höra idag att Svennis kommer lämna Manchester City efter säsongens slut, konstigt beslut av City då de gör en av sina bättre säsonger i år.



Bild: Svennis som  så ofta en vinnare!

Mitt tips är att Svennis kommer att ta över Chelsea nästa säsong, det finns ett par alternativ till men att Grant blir kvar i Chelsea ser jag som mindre troligt.


Hamnar han inte i Chelsea så är båda Milanolagen ett alternativ samt Barcelona.


Forza Svennis, jag tycker i alla fall att du gjort ett bra jobb i Man City.


Signerat Jimbo


Ruggig avslutning på Premier League!


I och med Chelseas seger över United ligger lagen nu på samma poäng, endast målskillnad håller United före Chelsea. Vem har bäst nerver när de sista omgångarna spelas? Båda lagen ska vinna sina sista matcher om man bara tittar på motståndet, men när det nu gäller så mycket är inget längre givet.


c-ronaldo2.jpg
Bild: C Ronaldo, kommer han räcka til för en ny titel?

Nu tror jag att Manchester U kan klara av att försvara sin titel, men ta inte ut något i förskott och man har inte råd att vila några spelare inför en ev. Champions League final.


Längre ner i tabellen kämpar Birmingham om ett nytt kontrakt, och snacka om att man var nära i helgen när man hade 2-0 på ett reservbetonat Liverpool, men som många gånger förut så tappade Birmingham sin klara ledning och fick nöja sig med en poäng, och nu hänger kontraktet på en skör tråd.


Kul att "Bissen" fick knorra in en frispark igen, nu kan inte Lagerbäck hålla honom utanför laget.


Längtar till Champions League semi nu i veckan, aldrig får man vila. Enda fördelen med att ens eget lag åkt ur är att man inte behöver vara nervös, nu ska jag bara njuta av de tre återstående matcherna.


Signerat Jimbo


Man U möter Chelsea på Lördag, Underbart!

Städa i föreningen sen får man ju hoppas att man hunnit färdigt till 13:45, då en av årets höjdpunkter i Premier League visas på den bästa av fotbollskanaler Canal+ Sport, jag pratar givetvis om matchen mellan Manchester United och Chelsea. Spänningen är på topp då båda lagen har Champions League semi att tänka på nästkommande vecka samtidigt som det bara skiljer tre poäng mellan lagen i ligan. Ska United avgöra eller gör Chelsea det spännande in i det sista.

As they battle for the top spot in the English Premier League, it's now possible Man Utd and Chelsea may meet for the European Cup.
Bild: C.Ronaldo i kamp med Ballack, får vi se samma kamp i helgen är frågan!

Inget av lagen imponerade i veckans semifinaler i Champions League, jag tror de har denna match i tankarna även om Champions League är prioritet ett för båda lagen.


Nästa vecka kommer mitt favoritderby, Ac Milan och Inter möts i Milanoderbyt, men mer om det nästa vecka.


Signerat Jimbo


Vart tar ?Bissen? vägen om Birmingham åker ur?

Birmingham som för närvarande ligger en poäng under strecket möter till helgen Liverpool och därefter Fulham och Blackburn. Ska de klara sig kvar i högsta serien gäller de att de tar minst fyra poäng. Att de ska ta poäng mot Liverpool kan man inte räkna med, poäng där är en extra bonus, men vinst mot Fulham som fortfarande har chansen att klara sig kvar vid en bra slutspurt är mer eller mindre ett krav.


Om de nu skulle bli så att man åker ur kan vi räkna med att flera spelare lämnar laget, jag skulle bli förvånad om "Bissen" stannar kvar vid en degradering, större klubbar kommer förmodligen att rycka i honom då han inte kommer kosta lika mycket som han skulle göra om de klarar sig kvar.


Sebastian Larsson [top]
Bild: Sebastian Larsson firar ett Birmingham mål!

Vore mycket intressant att se honom i en lite större klubb med tanke på hans snabba utveckling han haft det sista året. Att bli en nyckelspelare i Premier League är det inte vem som helst som blir, en kille som Anders Svensson platsade knappt i sitt bottenlag Southampton när han lirade i Premier League och han anses i alla fall av Lagerbäck vara given i landslaget. (det är han inte om jag får bestämma)


Ingen idé att spekulera vart han kan tänkas hamna om de degraderas, men vi får hoppas på ett lite större lag i en av de tre stora ligorna. Själv hoppas lag lite på mitt älskade Milan, tror faktiskt att han skulle kunna passa där om nu Milan rensar ur a la 2001.

Signerat Jimbo


Vårens Birmingham derby på söndag!

Förutom att man blir ett år äldre i helgen så tänker jag koppla av efter allt strul som varit i veckan, med ett Birmingham derby. Mina favoriter Aston Villa möter "Bissens" Birmingham, lite synd att Birmingham ligger så nära nedflyttning för hur det än är så vill man ha dem i Premier League så man kan njuta av derbyandan. Men man måste trots allt hoppas på en fin vinst för The Lions som verkar hittat tillbaka till formen de senaste veckorna.


Aston Villa v Birmingham City FA Barclays Premiership - Villa Park - 16/4/06 Villa's Gareth Barry and Birmingham's Olivier Tebily square up
Bild: Kampen kan börja!

Ett avbräck för Birmingham är att Bissen blev skadad och inte är helt säker på spel den här helgen, men enligt säkra källor så är det inget allvarligt med knäet. Tur för både landslaget och Birmingham då Bissen är en av Sveriges tre bästa spelare för tillfället.  


The Lions rule them all!


Signerat Jimbo


Juventus vs Ac Milan, giganternas kamp!

Snart dags för en riktig klassiker, jag kan knappt bärga mig, Juve - Milan, med tanke på fjolåret då vi gick miste om dessa möten är man extra laddad, dessutom har ju Milan kniven mot strupen för tillfället. Ska vi ta fjärdeplatsen så gäller det att inte tappa allt för många poäng i kampen med Fiorentina.


Trots Milans sviktande form så är jag optimistisk och tror på en underbar match där Milan har chansen till segern, det är vid de här matcherna Milans storstjärnor visar vad de kan, hoppas det blir så även idag.


Bild: Milans Pirlo och Kaká försöker stoppa Juve ikonen Alessandro Del Piero!

Tyvärr är Pato skadad, men Kaká och Inzaghi i form kan det bli roligt framåt i alla fall.


Nu ska jag börja med festmaten och ordna så att chips och dipp kommer fram till andra halvlek.


Forza Milan


Signerat Jimbo


Snälla vänd trenden!

Så var det dags igen, ny hemmaförlust mot inte allt för starkt motstånd. Visserligen hade Milan lite oflyt med domslut men ska vinna trots det. Nu har vi turen att även Fiorentina gick och förlorade, men samtidigt bjöd vi in både Udinese och Sampdoria i kampen om fjärdeplatsen.


Det måste till en rejäl uppryckning om vi ska få se vårt älskade Milan i Champions League nästa säsong.


Forza Milan, hoppet är det sista som överger oss!


RSS 2.0