Förhoppningar på transfermarknaden i sommar!

Önskelista till sommarens silly season. Vad behöver Milan för spelare? Enligt mig så skulle Milan behöva en riktig tank som har målsinne, sen behöver man hitta ett par snabba gubbar i mittfältet, Pirlo i all ära men han slarvar för mycket och sen går det inte snabbt. Backar behöver man defenitivt, backlinjen är ju inte direkt ung, även om Maldini fortsätter en säsong till så behövs det ett par bra backar med lite speed i bena.


Behöver jag säga att vi behöver en ny målvakt, även om Kalac varit bra senaste tiden så är det avsaknaden av en bra målvakt som fällt Milan ett antal matcher både i år och ifjol.


Jag skulle gärna se att Milan försöker värva någon av  Drogba, Adebayor eller Etoó som striker. Visst skulle jag inte tacka nej till Shevchenko men det är en liten risk att ta tillbaka en gammal spelare som dessutom inte visat storform de senaste säsongerna, sen börjar han bli till åren också.

Bild: Drogba, spelar han i Milan till hösten?

Mittfältare är det betydligt svårare att hitta spelare som passar, önskedrömmen är ju naturligtvis Christiano Ronaldo men det kommer ju inte att ske. Arsenal har ett gäng bra mittfältare, men det kommer bli svårt att få loss spelare därifrån. Ronaldinho kan bli ett alternativ men blir svår att få loss, och det kan även bli svårt att hitta en given plats i laget för honom. Kim Källström kan bli ett alternativ, men jag är lite tveksam om han klarar uppgiften i Milan.


Backar som kan bli aktuella är först och främst Zambrotta som nästan har sagts vara klar för Milan, detta ska man dock inte ta på för stort allvar. Palermos Barzagli har nämnts men Palermos vilja att sälja till Milan är nästan lika med noll i dagsläget.

zambrotta
Bild: Zambrotta blir troligen Milans första nyförvärv i sommar.

Målvakter som Milan kan tänkas köpa i sommar är Fiorentinas Sebastian Frey och Livornos Amelia.


Spelar som Milan troligen kommer att sälja eller ingå i en ev. bytesaffär är definitivt Alberto Gillardino som aldrig visat någon större form i den rödsvarta tröjan.


Sen får man hoppas att de gör sig av med Dida. Risken att Gourcuff lämnar Milan i sommar börjar också bli allt större, han har visserligen inte fått allt för många chanser men när han fått den har han inte kommit till rätta.


Givetvis skulle man vilja se Zlatan i Milan men det kommer med all säkerhet aldrig att ske, Inter släpper inte honom sen är ju Zlatan en uttalad Interista.


Önskelaget till nästkommande säsong skulle se ut så här (osannolika värvningar tas inte med) :

'

Målvakt: Amelia

Vänsterback: Zambrotta

Mittback: Nesta

Mittback: Cannavaro

Högerback: Oddo

Mittfältare: Seedorf/Pirlo

Mittfältare: Kaká

Mittfältare: Ambrosini/Gatusso

Mittfältare: Wright-Phillips/Ronaldinho

Forward: Pato/Inzaghi

Forward: Drogba/Adebayor


Signerat Jimbo


Sorg hos milanista!

Fotbollsfesten är slut!


Tyvärr måste vi inse att Pirlo som i sina bästa stunder är en gudabenådad fotbollsspelare gör allt för många misstag, det är inte första gången Pirlo slänger iväg en lös boll mitt på planen som motståndarna kan sno åt sig utan problem. Den ibland loja Pirlo var tillsammans med Kalac dem som avgjorde Milans Champions League öde. Det ska visserligen sägas att Kalac var bra förutom när han stod och sov på Fabregas långskott.


Jag ska inte försvara Milan för man spelade inte speciellt bra i de två åttondelarna mot Arsenal, men det känns ändå bittert eftersom man vet att Milan brukar bli allt bättre ju längre turneringen går. Förra årets semi mot Man United var bland de bästa jag sett ett lag prestera.


Men nu är det slut för den gamla generationen, nästa år kommer vi inte få se Maldini och jag tror att flera kommer lägga skorna på hyllan inför nästa säsong.


Bild: Maldini

Trots att mitt kära Milan är utslaget måste jag naturligtvis fortsätta följa Champions League, jag hoppas lite extra på Fenerbache och Roma när nu turneringen går vidare mot kvartsfinalerna.


Nu får vi milanistas vänta på sommarens transferfönster, vilka spelare kommer till Milan. Jag har stora förhoppningar på att Milan kommer att förstärka laget rejält inför nästa säsong.


Champions League lever vidare trots allt!


Vi kommer tillbaka nästa säsong Arrivederci!


Signerat Jimbo


RSS 2.0