Snart OS, men först ska Touren avslutas!

Sista dagen på Touren, sen får vi vänta på OS. Tempoloppet tror jag Fabian Cancelara kommer att bli svårslagen på, visserligen visade Schumacher fin form på touren, men det är inte samma sak som att enbart ladda för ett tempolopp. Linjeloppet finns det betydligt fler kandidater till segern bland annat vår egen Marcus Ljungqvist som jag tror kan bli farlig, annars är ju regerande mästaren Bettini en av favoriterna, banan ska vara ganska tuff så det blir nog ingen renodlad spurtare som tar hem det, snarare en endagsspecialist eller någon stark allsidig cyklist, varför inte en trippel för Contador med både Girot, OS och Vueltan.


Jag tycker inte fotbollen hör hemma i OS, man är så pass stora utan OS samt att man kör med U 23 landslag som gör det lite avslaget, men årets upplaga blir ändå lite roligt att följa, Brasilien satsar stenhårt på ett OS guld och har lyckats fått med spelare som Pato, Ronaldinho, Diego med flera, nu ser det dock ut som om Robinho blir kvar i Spanien, men laget skulle ju kunna vinna VM för seniorer.


OS hinner knappt börja innan de stora fotbollsligorna drar igång, först ut är Premier League. Ska snart börja analysera lagen men vill avvakta ett tag till man vet vart alla ska spela. Serie A börjar två veckor senare 31 Augusti med Ronaldinho som det nya stora affischnamnet.


Nu ska jag dock själv ut på en cykelrunda i sol och värme efter man fått i sig frukosten som blev sen även idag.


Forza Milan


Signerat Jimbo


Så kan Milan ställa upp!

Kanske ställer Milan upp så här under säsongen om inte det kommer fler nyförvärv!



Abbiati                                 Abbiati


Oddo                                   Zambrotta     

Nesta                                   Nesta

Kaladze                               Bonera          

Zambrotta                           Jankulovski


Pirlo                                    Flamini

Flamini                               Pirlo

                                            Ambrosini

Kaka                                  

                                            Kaka

Ronaldinho                       Ronaldinho

Pato

                                            Borriello

Borriello                              


Milan får en ganska intressant bänk också, men ett antal mittfältare att alternera med samt flera forwards alternativ, fortfarande lite tunt bakåt, men Zambrotta blir en rejäl förstärkning i backlinjen.


På målvaktssidan är det svårt att välja, Abbiati har alltid gjort bra ifrån sig när han fått chansen, Kalac var ganska bra förra säsongen, Dida är en världsmålvakt när han är som bäst, men hans form förra året var pinsamt dålig. Så jag hoppas att Abbiati får en nytändning nu när han får chansen i Milan igen.


Några som sitter på bänken om man tar startelvorna ovanför ör, Seedorf, Inzaghi, Gatusso, Emerson, Maldini, Dida, Kalac, Brocchi och ett par till klasspelare.



Vem kommer igentligen till Milan?

Först kommer ingen och sen helt plötsligt är alla aktuella. Ac Milan verkar inte kunna bestämma sig om man ska satsa på anfallet eller inte, lite synd bara att man inte kollat efter en konstruktiv mittfältare och en yngre mittback. Men man ska inte klaga laget ser faktiskt slagkraftigt ut redan idag, målvaktsposten är dock den mest osäkra, vem blir förstemålvakt i rossoneri till hösten står skrivet i stjärnorna.


Men närmast ska vi följa cirkusen kring vilka som ev. kommer att ansluta till Milan, nu sägs det att Ronaldinho nästan är klar samtidigt som Arsenal rear ut Adebayor och har börjat prata med Milan, även Shevchenko kan vara på väg tillbaka till Milan på lån. Anfallet som ett tag såg tunt ut kan istället bli överfullt, fråga bara Borriello han lär vara minst nöjd om alla värvningar går hem.


Marco Borriello
Bild: Borriello, kommer han få chansen i Milan när man startar höstsäsongen?

Hade gärna sett Berbatov i Milan men han sägs vara på väg till Manchester United, frågan är vem han ska peta Rooney eller Tevez, eller är det så att man räknar med att tappa C. Ronaldo.


Den som lever får se.


Ne nu ska jag njuta av touren och lite mat, på kvällen blir det grilla och lite spånnka för att fira att kompisen klarat ännu en klassiker.


Forza Milan


Signerat Jimbo


TDF är äntligen här!

En dag kvar till årets Tour de France, ovisst om vem som kommer att ta de olika tröjorna i år, hade Astana varit med hade jag lagt mina kort på Contador, men nu får ju inte Astana vara med i årets upplaga.


Candel Evans är storfavorit i årets upplaga, han slutade tvåa förra året och har åkt riktigt bra så här långt den här säsongen. Det finns en del utmanare t.ex. Alejandro Valverde, Denis Menchov och bröderna Schleck för att nämna några.


Min favorit och den jag hoppas tar hem det (om inte Lövqvist vinner förståss) är Damieno Cunego, italienaren har satsat stenhårt på Touren i år och helt skippat hemmatävlingen Giro de Italia.



Bild:Cunego, kan han utmana Evans om slutsegern?

Gröna tröjan tror och hoppas jag att norrbaggen Hushovd fixar.


Ska bli grymt roligt att följa tävlingen som startar imorgon "Äntligen".


Forza Lövqvist och Bäckstedt, håller även extra tummar för de andra nordborna i tävlingen.


Signerat Jimbo


RSS 2.0