Supercupfinalen till Milan

Milans första titel den här säsongen kom redan idag. Milan svarade för en stark insats mot ett Sevilla i sorg.

 

Supercupfinalen bjöd oss inte på det där extra, som när det hettar till i de avgörande Champions League matcherna, men en stabil insats av de rödsvarta som visar att Milan blir att räkna med i år också. Milan har några ess till på handen som man kan spela ut när det behövs, Ronaldo är på väg tillbaka och väntas vara i toppform, sen har man Gourcuff som mycket väl kan få sitt stora genombrått i år och sist men inte minst den evigt unge Paolo Maldini som väntas tillbaka senare i höst.

 

Spelar Milan så här när det är ok kan man ju bara drömma om hur de kommer att spela när de får ut max av alla rossoneris.

 

Nu väntar vi spänt inför Champions League starten. Milan fick en helt överkomlig lottning och bör ta sig vidare från gruppen.

  

Till sist vill vi hedra den bortgångne Antonio Puerta och stötta hans närmaste. Vi kommer alla att sakna Puerta! Vi Milanister tillägnar dagens seger till Puerta med familj.

 

Med delade kännslor tackar jag för idag och en bra fotbollsmatch trots de svåra förutsättningarna, speciellt för Sevilla.

 

Signerat Jimbo


Supersöndag för rossoneri och Ferrari tifosis!

Vilken sportsöndag!

Massor med idrott, och bäst utav allt var att resultaten gick min väg. Mina favoriter kammade hem full pott, från dubbelseger i Turkiet för Ferrari till en storvinst för AC Milan med 3-0. Även friidrotten var spektakulär med nytt europarekord av Carolina Klüft med 7032 poäng. 100 meter herrar var inte heller dåligt,  9,85 sek i motvind av Tyson Gay och de andra två på pallen slutade också under 10 sek.

 

Men roligast denna helg var ju Serie A premiären med storvinst för Milan samtidigt som Inter tappade poäng direkt. Kul att Juve är tillbaka igen, i år känns det som en riktig liga igen.



Bild: Tvåmålsskytten Kaká

Det enda som förtar premiären i Italien är att TV4 inte fått till något bra studioprogram, jag hade visserligen inte väntat mig detta men man hade ju i alla fall hoppats. Vi får hoppas att de kan förbättra sig under året.

 

Tycker det är lite konstigt att de inte lyckas med sändningarna, de har ju haft bra fotbollsprogram förr om åren när de sände Premier League för en massa år sedan, sen borde de väl ha sett vilken standard de andra kanalerna haft på sina sändningar, både Canal+ och tv3 har haft riktigt bra program de senaste åren, även kanal 5 har ryckt upp sig och gjorde häromåret ett ruskigt bra fotbollsprogram på söndagskvällar.

 

Nog om de lite taffliga sändningarna, de kan ju bara bli bättre.

 

Ser redan fram emot nästa helg då mitt Villa möter Chelsea, en riktigt svår nöt att knäcka, Milan får bekänna färg redan i andra omgången då man möter Fiorentina hemma på San Siro.

 

Forza Serie A

 

Signerat Jimbo


Rykten placerar Adriano I Manchester City!

Silly season fortsätter en vecka till, och nu har det ryktas om att Svennis är ute efter Adriano som förmodligen kommer få nöta bänk om han stannar i Inter. Svennis letar efter en ersättare till långtidsskadade Bojinov. Skulle vara väldigt intressant med Adriano i City, han besitter en enorm kapacitet och kommer han i form skulle han vara ett grymt anfallsvapen för Svennis City.



Bild: Svennis, kommer Adriano bli Svennis nästa stornamn?
(hämtad från Svenskafans.se)

Inför F1 i Turkiet!

Kan Hamilton och Alonso hålla sams, det är vad alla undrar inför helgens F1 lopp i Turkiet. Att någon av Ferrari förarna ska ta hem årets F1 titel är inte så sannolikt, men man vet aldrig, fortsätter osämjan i McLaren och Ferrari återfår gammal god form så kan allt hända, alla vet ju vilken kapacitet Kimi besitter.

 

Så nu hoppas vi att Ferrari griper det sista halmstrået och tar en dubbelseger.

 

Forza Ferrari!

 

Signerat Jimbo


Shevas vara eller icke vara i Chelsea?

Bara en vecka kvar till transferfönstret stängs, ska Shevchenko bli kvar i Chelsea undrar man, enligt rapporter har han inte varit skadad de senaste matcherna, trots det har han inte platsat i truppen. De som tror att han är slut får nog tänka om, visserligen gjorda han inte så många mål i sin debutsäsong för Chelsea, men det tar nog en säsong att hitta sin roll i laget, sen var ju faktiskt fjolårssäsongen helt okej. Han hade ganska många assist och skapade en del till sin anfallspartner Drogba.

 

En återkomst till Milan vore nog inte att rekommendera, det skulle betyda allt för stor press på ukrainaren. Det senaste ryktet är att Dynamo Kiev vill låna honom den här säsongen. Själv skulle jag vilja se honom i Manchester City eller varför inte Man United.

 

Spännande att se om ?Sheva? är uttagen i dagens trupp mot Portsmouth, är han inte med i truppen och inte är skadad kan vi nog räkna med att han försvinner från klubben.



Bild: Shevchenko. Kommer sheva att stanna är frågan!
(hämtad från bongda.com)


Roma, mer än bara Totti?

Är Roma att räkna med i år också? Vi kan säga att det är lite upp till Francesco Totti, lyckas han lyckas även Roma. De kan bli svårt att leva upp till fjolåret för Roma då Totti knappast har en lika magisk säsong igen, han kommer säkerligen vara bra och göra en del mål, men som i fjol är tveksamt.


 
Bild: Totti. (hämtad från asromanews.com)

Hur ser då laget ut i övrigt? Svaret på det är riktigt bra faktiskt. Försvaret ser riktigt bra ut trots förlusten av Chivu, man har kvar spelare som Panucci och Mexes plus att man inhandlat Cicinho och Juan, två riktigt bra brasilianska backar.

 

På mittfältet ser man också  bra ut med spelare som: Mancini, Aquilani, Giuly, Perrotta, Pizzaro och De Rossi.

 

Svagaste länken är nog anfallet trots att man har Totti där. Efter Totti ser de ganska så blekt ut, man har Esposito som var riktigt vass för ett par år sedan, men är han en spelare för de stora klubbarna, vem vet. Vucinic är inte dålig heller men ingen storskytt av rang, vad ska man göra om Totti blir skadad? Nej Roma måste stärka anfallet om det ska bli någon scudetto för dem.

 

Mitt tips är att Roma slutar på en tredjeplats, knappt före Sicilienlaget Palermo.

Signerat Jimbo


Juve is back!

Juventus är tillbaka i Italiens finrum. Trots att jag är en hängiven Milan supporter är jag superglad att Juve är tillbaks i Serie A, jag menar vem har inte saknat stormatcherna mellan Milan och Juve, sen blir det ju ett antal fler stormatcher i ligan.

 

Hur kommer då Juve att klara av årets Serie A, kommer återtåget att bli en snabb succé eller får juvefansen vänta ett år till?

 

Juve har ett bra lag inför starten, men om det räcker för att utmana om scudetton är jag lite tveksam till. Mitt tips är att man kommer att slåss om en Champions League plats med Palermo och Roma.

 

Fixstjärnan heter fortfarande Alessandro Del Piero Laget ser stabilt ut men saknar kanske den där backjätten som man hade innan man blev nerflyttade. Men transferfönstret har inte stängt ännu, och man är fortfarande ute efter en storback, ryktena säger Palermos Andrea Barzagli, men även en återkomst för Cannavaro har nämnts under silly season. Nu tror jag inte Cannavaro kommer till Juve, men en förstärkning kan vi nog räkna med att de gör.

 

Men visst kommer förlusterna av Zlatan, Viera, Zambrotta och Cannavora för att nämna några kännas av även om man klarade av Serie B utan problem. Nu på söndag väntar Serie A och betydligt hårdare motstånd, dessutom kommer domarna att vara väldigt försiktiga med att ge Juve fördelar i domsluten, så förvänta er inte allt för många straffar för den gamle damen.

 

Juve kommer helt säkert vara ett topplag med de spelarna man har, och nästa år kommer man säkerligen vara med och slåss om guldet och Champions League titeln.

 

Förr hette storspelarna i Juve: Baggio, Vialli, Zidane, Platini, Schillaci, Inzaghi och Del Piero, och många fler därtill.

Alessandro Del Piero
Bild: Ikonen Alessandra Del Piero. (hämtad från encarta.com)

Idag heter de Buffon, Nedved, Iaquinta, Trezeguet och den levande Juve ikonen Del Piero

 

Signerat Jimbo


Vad kan "Viola" göra utan Luca Toni?

Vart hamnar ?Viola i år??

Den frågan är inte lätt att svara på. Fiorentina kan vara ett gudabenådat lag i sina bästa stunder. Men vem ska ta över nu när Luca Toni flytt till München. Adrian Mutu är en bra anfallare men kommer nog inte göra 25 mål under säsongen.

 

Violas mest underliga värvning måste väl ändå ?Bobo? Vieri vara, Vieri kan visserligen lyckas men det är en stor chansning om man ser till vad han presterat de senaste säsongerna, och lojal till klubben är han ju knappast. Vieri har nog aldrig packat upp sin flyttväska sen han flyttade från Atalanta. Kanske är det lite av ett pr-trick från Fiorentinas sida för att dra till lite mer publik.

 

Nu kommer Fiorentina knappast göra bort sig, utan de kommer säkerligen slåss om en Uefacupplats. En femteplats vore rimligt att sikta in sig på om allt går som det ska för florensklubben.

 

Jag tror att Vieri inte kommer att få allt för mycket speltid då man har Mutu och den kommande storskytten Pazzini i laget.

 Christian Vieri
Bild: Christian Vieri. Kommer Vieri att kunna visa gammal god landslagsform?
(Hämtad från askmen.com)

Liksom Lazio så saknar Fiorentina den där riktiga stjärnan, Vieri har sätt sina bästa dagar, var under sin storhetstid en av mina favoritspelare.

 

När jag hör Fiorentina tänker jag på offensiv fotboll och spelare som Laudrup, Baiano, Rui Costa, Dunga, Effenberg och sist men inte direkt minst ?Ärkeängeln Gabriel ? alias ?Batigol? eller som han egentligen heter Gabriel Batistuta.

 

Om Pazzini kan bli en ny Batigol återstår att se, men för tillfället får nog Viola fansen nöja sig med en plats under de fyra som tar en Champions League plats.

 

Ps. Viola har väl i alla fall en av de snyggare matchställen i ligan!

  

Signerat Jimbo


Lazio lever inte upp till fjolåret!

Dags att börja gå igenom de intressantaste lagen inför Serie A premiären på lördag. Först ut är Lazio.

 

Vad kan man ha för förväntningar på fjolårets trea? Man ska nog inte ha de största förhoppningarna, de kommer inte att kopiera fjolårsbedriften med en topp tre placering. Lazio har inte gjort någon värvning som är värt att nämna ännu.

 

Fjolåret var en riktig överraskning när Lazio var med och slogs i toppen som i fornstora dagar, en av anledningarna var givetvis skandalen i serie a, som gjorde att Lazio slapp motstånd som Juventus (Serie B ifjol) och Milan och Fiorentina med stora poängavdrag. Lazio hade visserligen också minuspoäng i starten av ligan, men man lyckades få ner antalet till ynka tre minuspoäng.

 

I år startar alla med samma poäng som det ser ut som i dag är väl bäst att tillägga och Juve är tillbaka i Serie A. Laget i sig är absolut inget dåligt lag, men man saknar den där klassspelaren som storlagen har, ska man sluta bland de fyra första måste man ha en eller ett par spelare som sticker ut lite och det har inte Lazio.

 Tommaso Rocchi of Lazio celebrates his goal
Bild: Tommaso Rocchi, Lazios viktigaste spelare den här säsongen! (hämtad från abc.net)

Mitt tips är att Lazio kommer att slåss strax under topp fyra och eventuellt ta en Uefacupplats.

 

Andra tider var de då Lazio hade ekonomi för de riktigt stora spelarna, alla mins väl ?Beppe? Signori Lazios stora frälsare i många år. Man har även haft storspelare som Crespo, Nesta, Vieri, Boksic och Nedved på senare år innan ekonomin rasade samman.

Signerat Jimbo


Snälla Kennedy!

Någon måste tala om för Kenndy Bakircioglu att han ska klippa sig. Alvarligt det är inte snyggt! Sen kan han få vara med i landslaget, men inte i den frisyr han har nu.


.målskytt direkt
Bilden kommer från Aftonbladet.se

Premier League, en växande fälla för Englands landslag?

Kommer Premier League´s växande förstöra möjligheterna för ett bra engelskt landslag? De utländska stjärnorna i Premier League blir allt fler, och på sikt tror jag det kommer att skada landslagsfotbollen i england. Just nu finns det ett par stjärnor i topplagen som är engelsmän, men de flesta kommer utifrån. Man har Gerarrd i Liverpool, Lampard och Terry i Chelsea och Rooney i Manchester United. Men man saknar en toppmålvakt, nästa alla topplag har utländska förstamålvakter, Chelsea, Liverpool, Manchester U, Arsenal och Mancheste City med flera har utländska förstamålvakter. Även på andra positioner börjar de bli dåligt med engelsmän, anfallarna i de stora lagen är till stor del från andra länder med undantag för Rooney.

 

I dagsläget har England ett ganska slagkraftigt lag om man spelar sina kort rätt, men om utvecklingen fortsätter så här kommer de få svårt att hävda sig internationellt om tio år eller så.

 

Vad saknar Englamd idag för att kunna utmana de andra landslagen som Italien, Brasilien, Argentina, Frankrike och Holland?

 

Man behöver en betydligt säkrare målvakt, här har england sviktat de senaste tio åren. Dessutom behöver man en regissör på mittfältet, en trequartista som kan styra mittfältet och leverera bollarna till anfallarna. Idag har man Lampard och Gerarrd på mitten, båda är visserligen bra fotbollsspelare, men ingen av dem är den där regissören som exempelvis Pirlo, Seedorf, Totti, Del Piero, Kaká och Ronaldinho kan vara.

 

Här är min optimala Engelska startelva om alla skulle vara hela. I mål skulle jag välja den unge Scott Carson från Aston Villa, en backlinje bestående av Ashley Cole och John Terry (Chelsea), Rio Ferdinand och Gary Neville (Manchester U). På mittfältet skulle jag spela med David Beckham (LA Galaxy), Frank Lampard (Chelsea), Theo Walcott (Arsenal) och Michael Carrick (Manchester U). Given Lagkapten i detta landslag är Beckham, och som regissör på mittfältet skulle jag låta den unge lovande Walcott få chansen.

 

Eftersom jag inte själv är aktuell som tränare skulle jag vilja se Svennis vid rodret igen, eller om man verkligen vill ha resultat, den italienska demoncoachen Fabio Capello.

 

Jag har som ni ser petat Gerarrd på mittfältet, han och Lampard är för lika i sitt spelsätt, därför väljer jag Walcott framför Gerarrd.

 

Signerat Jimbo

 Ps. Jag tror England kommer att missa EM-slutspelet om man har kvar Steve McLaren som tränare för laget.

"Bizzaro Manchester"

Det är uppånervända världen i Manchester, lillebror City är just nu det bästa laget i Manchester, Svennis gubbar leder the premiership och är obesegrade efter tre omgångar. Manchester United har det desto tyngre med endast två poäng och en skadad storskytt. Men att Oasis favoritlag skulle sluta före United när serien avslutas i vår är inte troligt, men visst är det kul att Svennis visar engelsmännen att de aldrig skulle ha sparkat honom från förbundskaptensrollen i England.

 
Bild: Svennis (hämtad från Svenskafans.se)


Men som sagt jag tror det kommer att vända ganska så snart för Manchester United, de har spelat riktigt bra även om resultaten inte gått deras väg, så ni som är United fans kan nog vara ganska så lugna United kommer knapra sig förbi City i tabellen inom en snar framtid, hoppas bara de inte tappar för många poäng på sina titelkonkurrenter.

 

Skulle Svennis lyckas med det omöjliga, att vinna ligan med sitt City är jag övertygad att han skulle bli Sir Sven-Göran Eriksson. Det är ju inte så troligt men vem vet, konstigare saker har ju hänt i världen under 2000- talet, kan George Bush bli omvald som president kan väl Manchester City vinna ligan.

 

Signerat Jimbo


United har inte råd att tappa poäng!

Snart dags för en husvisning sen börjar supersöndag. Håller inte på nått av lagen som spelar idag, men man får väl hålla lite på United trots att Svennis är tränare för City, man vill ju inte att Chelsea och Liverpool ska dra ifrån för mycket så här i inledningen av ligan.

 

Aston Villa tog sin första poäng igår och mot riktigt bra motstånd också, man mötte Newcastle och lagen hade en varsin halvlek så, 0-0 var ganska så rättvist.

 

Ladda upp med chips och grejer till 17:00 då är det en riktig kanonmatch, hoppas Torres kan få göra sitt första mål. Ska bli kul att höra vad Mourinho skyller på vid en eventuell förlust ikväll.

 

Ha en bra supersöndag det ska i alla fall jag ha.

 

Signerat Jimbo


Serie A är snart tillbaka

En vecka kvar till premiären av Serie A. Under tiden får vi hålla oss till Engelsk fotboll, men som sagt på lördag smäller det i Italien. Redan igår kunde vi få några svar på hur det står till i lagen, AC Milan mötte Juventus i den årliga Trofeo Berlusconi, Milan vann matchen med 2-0 och Pippo gjorde båda målen för ?rossonero?. För Milans del saknades bland annat Kaká, Ronaldo, Maldini och Jankulovski. Men det är alltid skönt att ha en positiv bild när man går in i seriespelet även om det bara är en träningsmatch.


 

Bild: Pippo Inzaghi (hämtad från svenskafans.se)

Imorgon får vi svar på hur det ser ut bland de andra två favoriterna till Lo scudetton. Då möts Inter och Roma i Supercup finalen.

 

Nästkommande vecka kommer jag gå igenom topp och mittenlagen i Serie A. Så håll utkik om du vill veta vad jag tror om årets Serie A.

 

Arrivederci

 Jimbo  

Chelsea får tillbaka Terry!

Terry är tillbaka till Liverpool matchen imorgon, detta gör Chelsea till knappa favoriter. Försvaret har ju varit lite instabilt, men nu när Terry är tillbaka i backlinjen kommer Torres och Kuyt få svårt att spräcka Chelseas nolla på söndag.

 

Signerat Jimbo


Supersöndag!

Supersöndag för oss fotbollsälskare!

 

Nu på söndag är det en riktig kanon dag för oss som älskar fotboll. Först ut är Manchester derbyt med Svennis i spetsen, den matchen startar 14:25 på Canal+ sport1. Senare på eftermiddagen drar en ännu hetare match igång, det första riktiga stormötet i årets premier league, de är matchen Liverpool ? Chelsea, den matchen drar igång kl 17:00 på Canal+ sport1, båda lagen ser riktigt starka ut Liverpool kommer med fullt lag trots Gerrards fotskada senast. Chelsea har som det ser ut John Terry borta, i övrigt verkar det som man kan ställa de bästa på plan på söndag.


 
Bild: Drogba (hämtad från askmen.com)

Senare på kvällen kan vi se Inter ? Roma på sportexpresen, den matchen startar kl  20:40. Det är supercupfinalen (match mellan ligasegrararna och cupvinnaren) i Italien och även förra säsongens etta och tvåa som möts.

 Daniele De Rossi
Bild: Daniele De Rossi (hämtad från sv.wikipedia.org)

Själv ser jag mest fram emot Liverpoolmatchen på söndagen, och hoppas att Benitez kan få tyst på den dryge Chelsea managern.

 

Signerat Jimbo

 

Ps. Glöm inte Newcatle ? Aston Villa på lördag.


Vart tar protourcyklisterna vägen?

Vart tar alla protourcyklister vars lag förmodligen upplöses efter denna säsong? Lag som Confedis, Discovery Channel och Unibet har meddelat att man kommer att sluta att sponsra och just nu ser det inte ut som om de kommer att hitta nya sponsorer till alla dessa lag, en orsak är givetvis dopingskandalerna.

 Unibet.com - Foto: Veronica Andréasson
Bild på Unibet cyklister som är ute och tränar.
(Bilden är hämtad från Proffsklungan.nu)

Även Astana stallets framtid är osäker, fyra av deras stora stjärnor har åkt fast för dopning och man blev av med sin inbjudan till årets Vuelta Espania. Att sen två av de cyklister som åkt fast kommer från just Kazakstan (Vinokourov och Kashechkin) gör att det ser högst osannolikt att stallet kommer att finnas kvar till nästa år. Laget var mer eller mindre uppbyggt för Vinokourov av de Kazakiska sponsorerna. Den återstående superstaren Andreas Klöden från Tyskland ryktas vara på väg tillbaka till T-Mobile.

 Andrey Kaschechkin in the 2007 Tour de Romandie

Bild: Alexander Vinokourov (Hämtad från wikipedia.org)
Cykelsporten har nog ett par svåra år framför sig innan man återfått förtroende från företag som vill sponsra cykellag. Förhoppningsvis kan dopningsproblemen minska i och med detta, jag som alla vet att man aldrig kommer att få bort dopningen helt varken inom cykel eller någon annan sport där man elitsatsar.

 

Jag tror att stallen har en viktig roll i dopningsfrågan, och då är det bra med helt nya stall med personer som inte varit inblandade i några skandaler. Att enskilda cyklister dopar sig kommer vi inte ifrån, men vi får hoppas att vi kan få stall som jobbar helt emot dopning i framtiden.

 

Nu ser vi fram emot Vueltan och VM i Tyskland.

 

Signerat Jimbo


Eurosport hos Comhem!

Eurosport

Glädjande besked angående Eurosport för comhemkunder. Visserligen tar tyvärr Comhem bort Eurosport ur de analoga grundutbudet, men för alla er som har något av digitalpaketen Medium/Large, Eurosport kommer även finnas som tillvalskanal för 29 kr/mån.

 

Så nu får vi som har comhem fortsatta möjligheter att följa cykeltävlingar, snooker,K1, Motorsport, vintersporter och andra intressanta sporter.

 

Eurosport besitter några av landets bästa kommentatorer så som Roberto Vacchi och Anders
Adamsson och Kim Hartman som gör snookern till en grym tv-sport trots alla odds.


Signerat Jimbo


Manchester U i svår situation!

Manchester United har skapat och fått tidiga problem den här säsongen, först skadar Wayne Rooney foten och blir borta i ca 2 månader, och matchen slutar oavgjort därefter spelar man en till match och även den slutar oavgjort. I samma match blir Christiano Ronaldo utvisad och avstängd i tre matcher.

huvudlöst
( Bilden är hämtad från Aftonbladet 2007-08-16)

Just nu ser det mörkt ut för fjolårsmästarna, att tappa fyra poäng på de två inledande matcherna kan bli avgörande i slutet. Nu tror jag att United kommer att hämta sig, men nästa match blir även den en prövning då de möter ett laddat och pånyttfött Manchester City i stadsderbyt.


Men att Ferguson skulle få sparken är inte speciellt troligt, han sitter nog säkrast av alla Premier League tränarna.


Signerat Jimbo


Nytt i Formel 1

Vad händer med Alonso nästa säsong?

Ryktena säger att han är på väg bort från McLaren, att Renault skulle vara aktuellt är tveksamt, jag tror mer på det senaste ryktet att BMW kommer att bli spanjorens nya stall. Men det är ju inte helt säkert att han lämnar stallet, men i dagsläget verkar det som den bästa lösningen för båda parterna. Om de nu blir så att Alonso lämnar stallet blir det mycket intressant att se om Hamilton kan bibehålla den positiva trenden som stallet haft det här året.  

Signerat Jimbo

 


Fotboll ska ses på Canal+ !

Tur att Premier League sänds i Canal +. Som ni kanske vet så har TV4 och alla deras systerkanaler köpt upp rättigheterna till Serie A´s flesta matcher samt La Liga, men allvarligt har ni sätt fotbollen på TV4, inte bara är kommentatorerna riktigt dåliga, studioprogrammen är ju under all kritik, nu har man visserligen värvat Jesper Hussfeldt från just Canal +, men det är inte i närheten av tillräckligt för att få en bra fotbollssändning. Även bildmässigt tycker jag att Canal + varit överlägsen TV4. Visst TV4 är gratis, men på vilka kanaler kommer man att sända, många matcher kommer att gå på den nya kanalen TV4 Sport som kostar extra och som inte alla har tillgång till.

 

Champions League sänds som vanligt på Viasatkanalerna TV6 och Viasatsport, dessa är faktiskt riktigt bra, kommentatorerna är helt ok och studioprogrammen är i klass med Canal +, dock ett minus för reklam.

 

Får jag välja mellan en gratis tafflig sändning och en mästerlig sändning som kostar lite, så väljer jag som fotbollsälskare den som kostar, det finns inget värre än att se på en bra match med usla kommentatorer, det förstör hela intrycket av matchen, och studioprogrammen är det där lilla extra som gör hela förmiddagen eller kvällen till en fotbollsfest.

 

I väntan  på Serie A ska göra sitt riktiga återtåg till Canal + får vi väll stå ut med TV4, det som gör det lite lättare är att Canal + har fortsatta kanonprogram från Premier League.

 

Canal + har köpt rättigheterna för Serie A med början  hösten 2009.

 

Signerat Jimbo


Premier League har startat

Första omgången är avklarad. Nu behöver man bara vänta ett par dagar innan nästa match. Vad ska vi säga om första omgången, kul att Svennis Man City lyckades på en gång, och att Bissen fick spela hela matchen för sitt Birmingham.

 

Av de fyra stora Manchester United, Liverpool, Arsenal och Chelsea så måste jag tyvärr erkänna att Chelsea imponerade mest av dessa fyra, Chelsea ser faktiskt helt kompletta ut den här säsongen. Manchester United som precis avslutade sin match mot Reading gjorde ingen dålig match trots 0-0, men de ser lite svaga ut på topp, om de ska nå hela vägen i år måste Rooney hålla och sen måste man spela in Tevez så snart som möjligt i laget. United såg riktigt bleka ut på topp när Rooney fick kliva av, Nani är lite för tunn för att klara av att vara ensam på topp.

 

Liverpool såg inte heller så bra ut i premiären, visserligen slog man mitt älskade Aston Villa, men det var utan att imponera. Man räddades än en gång av ett frisparksmål av Gerrard.

 

Arsenal vann även dem utan att imponera, men de kan nog bli farliga framöver.

 

Newcastle började riktigt bra och imponerade stort detta trots Michael Owens frånvaro. Som jag sagt tidigare så blir nog Newcastle de största hotet mot de fyra stora.

 

Nu ser vi fram emot nästa omgång som börjar redan på tisdag.

 

Signerat Jimbo


Silly season fortsätter i Italien

Läste nydligen att Milan eventuellt var intreserad av Kim Källström, det ska sägas att jag läste detta på Aftonbladet. Jag har svårt att tro att Milan ser Källström som Seedorfs ersättare. Milan har redan gått ut och sagt att man inte kommer köpa några fler spelare denna säsong, detta kan givetvis brytas, men tror knappast att man köper en mittfältare till. Milan har redan en uppsjö av bra mittfältae, förutom startgubbarna Gattuso, Pirlo Seedorf och Kaká  så har man Brocchi, Ambrosini, Gourcuff och ett par backar som brukar användas som mittfältare.

Jag tror vi får vänta en säsong innan vi kan få möjlighet att se Källström i Milan, han måste ta en ordinarie plats i Lyon först. Gör han det kan han ev bli aktuell. Men i år KNAPPAST!

På lördag smäller det!

Nu på lördag drar äntligen Premier league igång igen, först ut på Canal+ är matchen Sunderland - Tottenham kl 13:45.

Det kommer bli en mycket bra och spännande säsong, det ska bli speciellt intresant och se hur det går för Fredrik Ljungberg i West Ham. Sen har ju Eskilstuna bidragit med Sebastian " Bissen" Larsson som tyvärr spelar för fel lag för en Villa suporter som jag, men man får väl hoppas att Birmingham går bra i alla fall, bara dom inte slår Aston Villa.

Jag skrev tidigare att jag inte riktigt trodde på mitt Villa i år, men nu ser ju laget riktigt intressant ut, dessutom slog dom ju Inter med 3-0 i en träningsmatch, och då ska det sägas att Inter bara ett par dagar tidigare slagit Manchester United.

Vad ni en gör missa inte premiären nu i helgen, Canal + visar många matcher så det är bara att välja.

Signerat Jimbo

P.S  det är synnerligen jobbigt att vänta!

Stora problem hos McLaren

Som det ser ut nu kommer någon av McLarens förare vinna förar-VM, men dom har just nu stora problem med sin föraruppställning. Ingen verkar vara utsedd förstaförare vilket har skapat problem i och med Hamiltons succé, Alonso ser sig själv som förstaförare och kommer inte acceptera en likvärdig roll vad man än säger till media. Jag tror att McLaren skulle tjäna på att ha en uttalad förstaförare, vem det sen bli spelar mindre roll, men att ha två förare som tar poäng från varan och sabbar för varan i kvalen fungerar inte i längden, nu har det fungerat i och med att dom varit så långt före Ferrari i början av serien.

Ska bli intressant att se vad som händer inför nästa säsong. Styrde jag McLaren skulle jag satsa på Hamilton som har potencial som kan liknas med Michael Schumacher.

Signerat Jimbo


F1 bråket

Man börjar trötna på allt tjafs inom formel 1. Spionerihärvan har fått ett slut, (i alla fall tillfälligt), Ferrari har överklagat dommen. McLaren blev helt friad och slapp straff i form av poänavdrag eller böter. Jag blev lite förvånad i och med att det framkommit att en chefsdesigner tagit del av information om ferraris F1 bilar.

Nu har tydligen Mclaren blivit arga på Ferrari eftersom de har överklagat dommen, antagligen är dom lite rädda att åka på ett straff, det talades ju om att utesluta McLaren helt från årets F1 säsong. Så nu har McLaren anklagat Ferrari för att ha använt en bil som inte håller för reglementet under årets första F1 lopp, detta verkar ju synnerligt märkligt att man tar upp nu och inte i samband med tävlingen i fråga. Man undrar hur det fick den informationen och i så fall varför dyker det upp i samband med spioneriskandalen. Man kan ju bara spekulera.

Nu hoppas vi på att dom kan lägga ner stridsyxan och låte FIA ta hand om den överklagan och fortsätta att köra tävlingar, man orkar inte för mycket smuttskastning.

F1 bilarna ska kollas efter varje tävling, är dom otillåtna så blir man diskad, men låt dem som har det jobbet avgöra det. Stallen ska koncentrera sig på sitt.

Det ska sägas att jag håller på Ferrari, men har försökt vara objektiv i min bedömmning. Jag vill inte att man utesluter McLaren ur årets serie det vore inte kul att vinna på ett sånt sett, jag tror ju inte att Mclaren fans tycker det är kul om det skulle visa sig att det vann  p g a att man kommit över dokument från sin konkurent.

Nu hopps vi på en avslutning av F1 utan tjafs där det avgörs på banan.

Forza Ferrari

Signerat Jimbo

RSS 2.0