Semifinalerna!

Semifinaler idag och imorgon, min favorit till slutsegern var från början Tyskland och min outsider var Ryssland, nu kan det bli så att de båda möts i en final på söndag, men man ska inte ta något för givet i det här EM slutspelet, inget verkar ju gå som man tror, Turkiet har helt makalöst tråcklat sig vidare till semi trots att man knappt lätt någon match, Ryssland fullkomligt krossade Holland som hade spelat bländande fotboll fram till kvartsfinalen, de skulle ju bara vinna över Ryssland.


Jag tror fortfarande att Tyskland vinner hela turneringen, vem det får möta i final är mer svårtippat, jag tror och hoppas lite mer på Ryssland som spelade riktigt rolig fotboll mot holländarna, men Spanien har ett grymt lag på pappret frågan är bara om de kan få ihop spelet för en gång skull.

Andrei Arshavin (Ryssland)
Bild: Hur långt ska det räcka för ryssland?

Silly season är i full gång nu och det spekuleras som aldrig förr, men det får vi ta senare, jag kommer även att ta lite inför Touren i veckan, den startar ju redan nästa lördag, helt underbart men nu är det bara att ladda för semi nummer 1.


Forza Forza må bästa lag vinna!


Signerat Jimbo


EM andra veckan!

EM börjar närma sig slutspelsfasen, Holland är det lag som imponerat allra mest och skulle Sverige vinna eller klara oavgjort mot Ryssland på onsdag så väntar holländarna i en kvartsfinal, frågan då är om vi får revansch från förra EM då Holland med minsta marginal slog ut oss eller om vi blir förnedrade av ett bländande Holland.


Förutom Holland så ser Portugal och Spanien riktigt vassa ut, Tyskland kommer också att bli riktigt farliga, själv hade jag tippat Tyskland innan EM startade de har betydligt mer tyngd än de andra favoriterna. Skulle nu Italien krångla sig vidare blir de också riktigt farliga, Italien är alltid bättre i utslagsmatcher. Kroaterna har också ett starkt lag och är fysiskt starka.


Nu har jag inte kollat hur slutspelet kommer att lottas, men Tyskland mot Holland i en final skulle inte förvåna, om dom nu inte möts i ett tidigare skede.




Bild: Tyska kaptenen Ballack, en av mina favoritspelare och Tyskland är det lag jag tror kommer dra längsta strået i EM.

Positivt är att nästan alla tråkiga lag ser ut att missa slutspelet.


Förutom Sveriges match på Onsdag så är veckans höjdpunkt definitivt Italien mot Frankrike i en avgörande match (om nu inte Holland skulle förlora mot Rumänien), en repris på VM finalen.


Forza Sverige och Italien


Signerat Jimbo


RSS 2.0