Beckham i förhandlig med Milan!

Tro inte allt ni läser i Aftonbladet eller någon annan svensk kvällstidning, den föregående veckan kunnde man läsa att Davis Beckham var klar för Milan på lån från och med 1 januari, riktigt så är det inte ännu. Milan och LA Galaxy håller fortfarande på att förhandla om detta, men visst ser det ganska ljust ut för ett ev lån på Mr Beckham.

Vad tycker man då om det, jag har hört flera som utalat sig negativt om utlåningen, han skulle vara för gammal etc, allvarligt när blev man för gammal när man är 33 år. Visst han är väl inget framtidshopp men han kan nog tillföra mycket ändå.

Själv är jag minst sagt lyrisk över nyheten, att få Beckham till Milan är för mig enbart possitivt. Flera röster talar om att han aldrig tillhört de bästa, men det tycker jag är rent skitsnack, jag hade lätt gett Beckham guldbollen, han kanske inte är den brilianta teknikert som Ronaldinho eller vindsnabb som Kaká, men det han gör är han i särklass bäst på. Det finns ingen som kan mäta sig med hans fenomenala inlägg, hörnor och frisparkar, han är dessutaom en kämpe och riktig lagspelare med bra teknik, alla behöver ju inte vara Maradona eller Ronaldinho.

Läste ett inlägg där de skrev att han inte passa in i Milans spelsystem då de inte spelar med kantspelare på mittfältet, men allvarligt har de inte sett Seedorf när han far fram på sin kant, visst har Milan ett centrerat mittfält men de stänger ju inte dörren för att kunna löpa ut på kanterna.

Jag tror och hoppas att Beckhams närvaro och proffsiga attityd kommer att lyfta Milan och utmana om Lo Scudetton den här säsongen.

En annan sak, hur mycket tröjor tror ni Milan kommer att sälja i januari om affären blir av?

Ps. har liksom Berlusconi alltid gillat Beckham trots att han aldrig spelat i något lag jag håller på.

Forza Milan och all lycka till David Beckham förhoppningsvis i Milan!
Signerat Jimbo

Det finns bara en sak att säga "Zlatan is Numero Uno"

Ni som mot all förmodan missade förra söndagens stormatch mellan Roma och Inter så missade ni något. Första derby de Italia bjöd på något alldeles extra, Zlatan var kung på Stadio Olympico i Rom. Första målet förklarar varför man bara måste älska Zlatan, Doni har gått ut för att möta bollennär Zlatan kommer mot bollen, kameramannen zomar in Zlatan som när han ser att målvakten är lång ute får ett så jäkla skönt smile, sedan lobbar han över målvakten och det ser hur enkelt som helst ut.

Zlatan fortsätter storspela i matchen och gör även 2 - 0 för sitt Inter. Han överglänste alla och kan han hålla den här formen kan han mycket väl bli årets kanoniare i Italien.

De personer som mot allt förmodan inte förstår Zlatans storhet kan förmodligen ingenting om fotboll, är man någotsånär kunnig måste man bara älska honom, detta trots att han spelar i Inter som är den stora rivalen till mitt lag i hjärtat Milan, men det spelar ingen roll. Jag har lyssnat på flera arbetsplatser jag varit då jag är runt lite i min hemkommun o jobbar, och jag har vid ett flertal tillfällen folk som tycker han är överskattat och inte vil se Zlatan som kapten i landslaget. Jag säger som en gamal kollega till mig, de som inte förstår sig på Zlatan är bara patetiska jävlar och patrask. Nere i Italien är han hyllad som en gud, och Mourinho har höjt honom till skyarna och gjort honom ovärdelig, men ne då inte i Sverige här är det flera som tycket han presterar allt för dåligt i landslaget.

Så jävla dåligt kan han ju inte ha presterat, han gjort ett antal riktiga konstmål i landslaget och hitintills har han gjort 20 mål på 56 matcher, jämför det med Henkes 37 mål på 101 matcher och då är Henke hyllad till skyarna av svenska folket.

Lagerbäck som enligt mig håller tillbaka Zlatan måste bort, och in med en förbundskapten som gör Zlatan den store ledaren och visar sitt fulla stöd till honom, han ska bli det Maradona var för sitt Argentina under 80-talet.

Han är helt enkelt underbar i alla lägen, hur sköna svar som helst när de intervjuar honom och en gud på planen, ett självförtoende som ingen svensk fotbollsspelare haft som hållit den här höga klassen.

Får inte Zlatan guldbollen i den svenska fotbollsgalan kan alla som varit med och röstat byta jobb, för då är de så pass okunniga att man vill kräkas.

Jag tror att han kan bli guldboll vinnare i världen också dock inte i år då den förmodligen går till C. Ronaldo, men fortsätter han som han börjat den här säsongen är den hans nästa år.

Jag säger som Marcus Birro, man måste bara älska den mannen fick jag tag i honom skulle jag aldrig släppa taget och det kommer nog inte Inter göra heller.

Forza Zlatan, men låt Milan vinna i år

Signerat Jimbo

Rambo är alltid Rambo!

Jag tog mig tid när jag ändå inte mådde så bra att kolla på nya Rambo. Säga vad man vill om att det skulle vara patetiskt av en 60 åring att spela actionhjälte, men han gör det faktiskt helt ok.

Nu kan man inte jämnföra denna upplaga av Rambo med den första First Blood, den filmen var riktigt bra med bra story och en ung Stallone och en riktigt härlig känsla över filmen, dessutom riktigt välgjord. Den senaste Rambo hade en ganska tunn story och lite väl förutsägbar och av olika skäl ingen Stallone som visar sina muskler, inte för att han skulle vara otränad, men med tanke på hur hans kropp såg ut i First Blood förstår jag att man valde att behålla tröjan på denna gång.

Filmen var ganska kort och själv saknade jag en arg Rambo, men i det stora hela får filmen godkännt men inte mer, för en annan som älskar ljud var det underbart att se denna film, ljudet var riktigt bra genom hela filmen, detta trots att jag inte har någon blu ray eller hdmi spelare. Har man ett surround system med DTS klarar man sig bra, men visst vill man ha det senaste i ljudväg också. Bilden var också klockren, det som saknades i alla fall på den version jag har, (vet ej om det finns fler) var extra material, fanns inte något extra på filmen, lite synd.

Men som sagt jag gillar de här gamla actionhjältarna, filmerna behöver inte alltid vara så bra med en tung story, ibland är det skönt att kolla på en ren action där man inte behöver leta efter alla budskap i. Jag gillar även de här gamla gänget som man växt upp med där Stallone är en av de stora.

Tyvärr har han aldrig fått något riktigt erkännande som de andra stora, visst jag kan hålla med om att De Niro och Pacino är bättre skådespelare, men det Stallone gör är ju ofta inte samma typ av filmer, av någon anledning har action inte samma status. Sen ligger Stallone bakom filmerna (tidigt i karriären) i flera fall till skilnad från andra skådisar.

I kväll blir det fotboll igen då Roma tar emot Inter, äntilgen får man höra Roma Roma Roma igen nu när Canal+ tagit över sändningarna igen.

Signerat Jimbo

Nästa svenska storstjärna!

Vem kommer att bli sveriges nästa riktigt stora fotbollsspelare, det är frågan. En ny stjärna har presenterat sig den här säsongen i allsvenskan, Göteborgs 17 åring Robin Söder. Mitt lag i hjärtat Ac Milan var och kollade på honom när Göteborg mötte Atalanta i en hyllningsmatch till Glen Strömberg. Det ryktas om att han kan försvinna redan till januarifönstret om inte så är det mycket troligt att han försvinner i sommar.

Men det finns en till spelare som redan hunnit bli proffs, och som övertygar stort, Marcus Berg i holländska Groningen har jag svårt att se spela där efter Jul. De större klubbarna kommer att höra av sig inom kort, var så säkra.

Att Lagerbäck inte fattar hans storhet är en annan sak.

Forza Milan

Signerat Jimbo

Ny kategori på min blogg!

Nu kommer jag även att försöka skriva lite om Film och Serier som är en av mina stora passioner.

Har ev tänkt att se nya Rambo filmen senare ikväll, är lite halvkrasslig så det blir inte så mycket annat än tv:n idag.

Trolig startelva + min förhoppning inför kvällens drabbning!

Så här tror jag Sverige kommer att ställa upp ikväll

i Mål
Andreas Isaksson

Backlinjen
Fredrik Stoor, Daniel Majstorovic, Petter Hansson och Mikael Nilsson

Mittfältet
Daniel Andersson, Kim Källström, Sebastian Larsson och Samuel Holmén ( här kan jag visserligen tänka att lagerbäck tar in en mer defensiv spelare)

Anfall
Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander

Nu är ju inte alla mina kandidater med i landslaget så jag får väll ta ut de jag tycker som är med i truppen i alla fall, Här kommer min elva:

I mål Andreas Isaksson

Backlinjen
Fredrik Stoor, Behrang Safari, Andreas Granqvist och Mikael Nilsson (ev Majstorovic, men han är lite för långsam)

Mittfältet
Kim Källström, Samuel Holmen och Sebastian Larsson

Trequartista
Zlatan Ibrahimovic

På Topp
Marcus Berg och Johan Elmander ( ev Marcus Rosenberg)

Jag anser att vi måste utnytja våra bra och formstarka spelare bättre, Zlatan till exempel skulle ju passa utmärkt bakom anfallarna, en liten Kaká, Totti, Baggio roll när de var som bäst, en spelare som både kan spela fram och avsluta själv, kanske kan han få mer utrymmer där också, och han kommer givetvis skapa mer utrymme till våra anfallare som är i toppform. Det är bara en tidsfråga innan någon av storklubbarna signar Marcus Berg.

Forza Sverige och Zlatan ikväll

Signerat Jimbo

Henke Larssons vara eller icke vara!

Visst är Henke fortfarande en ganska bra fotbollsspelare, men frågan är om han är vår näst bästa forward, jag ställer mig mycket tveksamt till detta. Sen kan vi också fråga herr lagerbäck om Henke är landslagets framtid vid 37 års ålder.

Vem är då Henke och vad har han gjort i sin långa karriär för att bli så hyllad? Här kommer några av svaren: Henke Larsson blev för några år sedan utsedd till Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, Henke som är född 1971 i Helsingborg är inte känd för sina mediaframträdanden, oftast låter han som han haft världens sämsta dag när de intervjuar honom, hans reklamfilmer han varit med i är inte heller mycket att hänga upp i julgranen, så det är väl därför han spelat proffsfotboll så länge, för några megakontrakt med sponsorer a´la Zlatan lär han ju inte fått, även om han säkerligen gjort sig en hacka även på reklam.

Nog om det han började karriären i Högaborg för att senare få chansen i stadens stolthet Helsingborg. Efter endast en säsong blev han såld till holländska Feyenoord, där tillbringade han fyra säsonger utan att lyckas speciellt bra. 1997 blev han såld till Celtic i skottland, och det blev ett riktigt lyft för Henke. Under sina sju år i klubben öste han in mål och blev Celtics största spelare genom tiderna. Efter lyckan i Celtic gick Henke till storlaget Barcelona, där gjorda han två säsonger varav den ena var skadefylld, han var mestadels inhoppare men gjorde bra ifrån sig då han fick chansen. 2006 återvände Henke hem till Helsingborg, men var en kort tid även utlånad till självaste Manchester U under 2007.

Visst har Henke haft en bra karriär och varit uppskattad av sina lagkamrater, men i ärlighetens namn är han enligt mig grymt överskattad, han öste in mål i Celtic, men då ska man veta att skotska ligan består av två lag av klass och ett gäng blåbärslag. Efter Celtic eran fick han finna sig i att vara reserv i sina respektive proffsklubbar dock en mycket uppskattad sådan. Till United kom han nog inte bara för att han är en bra fotbollsspelare, utan för att det inte fanns speciellt många alternativ för United vid tidpunkten som inte hade kostat multum för klubben.

Landslaget är ett kapitel för sig. Första åren var han mestadels bänknötare. Men genombrottet kom och Henke var självskriven i landslaget, av någon anledning slutade han 2002 spela för landslaget och deklarerade att han aldrig mer skulle representera Sverige, men han gjorde trots det en tillfällig comeback 2003. Han var sen med när slutspelet satte igång, men 2006 slutade han ännu en gång i landslaget och meddelade att det definitivt var slutspelat efter missen i Tysklands VM 06. Men 2008 gjorde han comeback, trots att han inte varit med och kvalat blev han ordinarie i EM truppen 2008. Ett misslyckat sådant ska påpekas, men den här gången fortsätter han efteråt också.

Lagerbäck gör alltså en riktig avhoppare och snyltare till lagkapten, och för incidenten mot Elfsborg för någon säsong sen då han med knuten näve sänkte Jon Jönsson med ett slag i solarplexus hade jag aldrig mer vilja sätt honom på en fotbollsplan och definitivt inte i svenska landslaget, han var ju inte direkt en 20 åring när detta skedde, utan en spelare i slutet av si karriär och en förebild för många yngre spelare.

Hur han kunde bli utsedd till århundradets svenska fotbollsspelare är för mig en gåta. Kolla in listan nedan på ett gäng spelare som jaganser helt överlägsna Henke:
Gunnar Nordahl – AC Milan
Tomas Brolin – Parma
Glen Hysén – Liverpool
Kurre Hamrin – Fiorentina
Gunnar Green – AC Milan
Nils Liedholm – AC Milan
Nacka Skoglund – Inter
Zlatan Ibrahimovic – Inter

Listan kan göras mycket längre om man så vill.

Visst har Henke varit bra men att han skulle vara Sveriges bästa är ett hån mot våra svenska legender och fd storstjärnor.

Ne låt nu Henke sluta en gång för alla det är dags för nya spelare att visa vad de går för.

Signerat Jimbo

Forza Milan

Ps.Tyvärr blev det en väldigt lång text, nästa ska bli kortare jag lovar!

RSS 2.0