Blåst på Roma Roma Roma!

Blir man besviken eller, här ska man trösta sig när man är sjuk med ett hett Romderby, matchen sänds på tv4:as nya sportkanal TV4 Sport, trodde att de skulle börja med lite försnack inför kvällsderbyt som är ett av de hetaste derbyn i hela Europa, nu blev det inte som jag trodde TV4 Sport valde att hoppa in i matchen precis när matchen skulle starta. När man kom in i sändning hade man fel match i bildrutan, man hade lagt in sändningen av matchen Inter- Genua, denna match som jag trodde man skulle visa på TV4+ men som inte sändes alls när man insett att man börjat med fel match. Så Romderbyt kom igång ganska snart, men man hade då inte visat laguppställningarna innan matchstart och inte visat publiken när man spelar Romas låt Roma, Roma, Roma som alla med lite känsla för fotboll är bland det maffigaste låten och stämningen i hela Europafotbollen.



Bild:Maffiga olympiastadion i Rom

Synd att man inte kan sköta sändningarna på ett bra sett, TV4 har trots allt varit ganska bra under sina sändningar med några undantag, men med såna här tabbar är inte okej.


Hoppas man kollar på konkurrenten Canal+ och deras lördags och söndagsprogram, försnack till sådana här matcher förhöjer dem rejäl.


Ska sägas att jag varken håller på Roma eller Lazio, men det är ju en av seriens höjdpunkter.


Signerat Jimbo


Astana blir kvar!

Astana blir kvar i cykelsporten och till dem ansluter Johan Bryneel från Discovery Channel och cyklisten Alberto Contador som körde för Bryneel i Discovery och tog hem TDF följer med.


Bild: Contador en av de nya i Astana


Ska bli intressant att se vem dom kör för om nu Klöden väljer att stanna hos Astana stallet.


I väntans tider på nästa säsong som drar igång på allvar i April 2008


Signerat Jimbo


Bra fotbollshelg till månadsskiftet!

Fett tråkigt att vara hemma och vara sjuk, när man inte ens kan njuta av en Champions League kväll är det inte bra.



Milan lyckades i alla fall vinna igår och stort också, 4-1 är ett riktigt bra resultat, hoppas de kan fortsätta lika bra i ligan när nu Roma väntar i helgen.


Måste bara bli frisk till helgen dyrt och tråkigt att vara hemma från jobbet och på helgen vill man ju också vara frisk, flera supermatcher i helgen, förutom Milan - Roma så visas även Chelsea-Manchester City på lördag och Liverpool - Arsenal på söndag, en riktigt fin fotbollshelg.


Signerat Jimbo


Osannolikt underbart!!

Räikkönen vann helt sensationellt VM-serien i Formel 1, allt spelade för en gång skull finländaren i händerna.



Bild: Kimi ny F1 mästare.

Med tanke på vad som hänt under säsongen får man säga att rättvisan skipats. Spionhärvan ter sig nu ännu mer bitter för McLaren, trots fusk lyckas man alltså inte vinna, delvis på grund av klantighet i förra loppet.


Men nu struntar vi i vad som hänt och koncentrerar oss på att hylla Ferrari och Kimi som lyckade återta titeln dit den hör hemma.


Forza Ferrari, nu kommer det en lång väntan på nästa års säsong.


Signerat Jimbo


FIA ger favör åt Hamilton eller?

Pinsamt av FIA att man inte vågar ge riktiga straff bara för att VM är i ett avgörande skede. Hade det varit mitt i säsongen hade man delat ut ett betydligt hårdare straff till Hamilton, det Hamilton gjort är att han använt ett sett däck mer än man får enligt reglementet. Straffet han fick får det var enbart böter på 135 000 kr, vad är det för en kille som tjänar flera miljoner i månaden och som kommer att tjäna minst 200 miljoner nästa säsong.


Det verkar som om att det spelar roll vad man heter när straffen delas ut, hade det varit Schumi vet vi att det hade renderat i ett betydligt mer kännbart straff, då i form av nedflyttning på griden eller poängavdrag, men nu var det ju kelgrisen Hamilton som begick överträdelsen.


Kan ju också vara så att man inte vill se Alonso vinna och då inte straffar Hamilton mer än böter. Detta p g a spionhärvan som Alonso var insyltad i.



Bild: Lewis Hamilton

Har varit med och kollat på alla F1 race de senaste tio åren, och man har straffat ett flertal förare med nedflyttning på griden som har gjort betydligt mildare överträdelser, jag hade tyckt att det varit rimligt med en nedflyttning på griden med mellan 5-10 platser.


Med den domen som kam verkar det ju som att det är ok att använda hur många sett däck man vill bara man betalar för sig.


Det ska sägas att jag inte har nått emot Hamilton, om inte Räikkönen vinner VM så hoppas jag att Hamilton snuvar Alonso på det. Men rätt ska vara rätt även om beslutet betytt att Alonso hade tagit titeln.  

Forza Ferrari

Signerat Jimbo


Sverige på väg mot EM!

Imorgon gäller det, Sverige kan säkra platsen till EM. Zlatan tillbaka och vi slipper både Alexanderson och Daniel Andersson som jag inte tycker håller landslagsklass ännu. Tyvärr kommer vi förmodligen få se Anders Svensson från start.


Men man kan ju hoppas på att Lagerbäck spelar med : Wilhelmsson, Lindroth, Källström och Ljungberg om nu Ljungberg inte skulle få spela hoppas jag på Sebastian Larsson, men det är föga troligt med tanke på hur Lagerbäck resonerat förut.


Heja Sverige!


Signerat Jimbo


Varför Lagerbäck?

Anders Svensson från start, vad håller Lagerbäck på med?


När han äntligen tagit ut Sveriges bästa Premier League proffs för närvarande så sätter han honom på bänken till förmån för Svensson. Visserligen leder Sverige just nu men det är ju pinsamt att man spelar med en allsvensk spelare som inte gjort något vettigt i landslaget på ett par år, när man nu har chansen att spela in "Bissen" i laget inför EM om vi skulle ta oss dit.


Bild: Sebastia Larsson

Tyvärr verkar det som att Lagerbäck får sitta kvar eftersom de förmodligen tar sig till EM, men ska vi kunna gå långt i EM krävs det att man släpper fram våra nya spelare.


Forza Gli Azzurri senare i kväll!


Signerat Jimbo


Äntligen Milan!

Milan har äntligen hittat målet! Söndagens match mot Lazio är förhoppningsvis början på en vändning för ett svagt presterande Milan under hösten. Ambrosini var kung på plan och Gilardino hittade äntligen nätmaskorna igen.


Nu är det landslagsuppehåll men därefter får vi se om Milan kan fortsätta i samma stil som mot Lazio.


Matchen slutade föresten 5-1 till Milan, målen inprickade av Ambrosini, Kaká gånger två, och även Gilardino nätade två gånger.


Bild: Kaká firar efter ett Milanmål

Nästa match för Milan är hemma mot Empoli, då hoppas vi på en ny stormatch av rossoneri.


I väntan på Ronaldo.


Forza Milan!


Signerat Jimbo


Nästan tommt i rutan nästa helg!

Ingen Premier League eller Serie A nästa helg!


Då är det landskamper, EM kval matcher på programmet. Är ju inte riktigt lika roligt som en fet supersöndag, men man får väl göra det bästa av situationen. Själv har man en del att pyssla med nu när jag snart ska flytta. Det kan även bli någon bra filmrulle och så har ju Elitserien dragit igång också.


Signerat Jimbo


Total blackout av McLaren i F1 VM!

Årets blackout av McLaren imorse, man väntade tills Hamiltons bakdäck var helt upplöst i molekyler innan man tog in honom i depån. Strategin var att köra så länge så att man skulle kunna sätta på intermedium däck eftersom det förutspåddes regn, nu kom aldrig regnet och chansningen slutade med att Hamilton fastnade med bilen i depåinfarten på en liten fläck med grus där hans däck inte fick något fäste alls.


Bild: Lewis Hamilton.

Nu har både Alonso och Räikkönen en chans att snuva Hamilton på VM titeln, för Alonso räcker det med att vara 3 poäng bättre, Räikkönen har det lite svårare, han måste få hjälp av andra om han ska kunna vinna, 7 poäng upp. Men konstigare saker har ju hänt, se bara på det här racet, Hamilton hade ju kunnat gå in i depån tidigare och i stort sätt säkrat VM titeln, men av någon märklig anledning valde man att chansa med Hamilton.


Förutsättningarna inför finalen:


Hamilton          107 p            

Alonso              103 p

Räikkönen       100 p


Hamilton säkrar vinst om han slutar före sina konkurrenter eller sämst 2:a.


Alonso måste ha 4 poäng fler en Hamilton, det innebär att Hamilton måste sluta trea eller sämre för att Alonso ska gå om.


Räikkönen måste sluta som etta om Alonso tar en tredjeplats och Hamilton får då inte vara bättre än 6:a.


Sen kan finns det en rad olika scenarier men räknar bara på de höga placeringarna och att de tar sig i mål.


Forza Räikkönen om två veckor i Brasilien.


Signerat Jimbo


RSS 2.0