OS i Peking Del 1

OS i Peking, vad ska man säga, hade jag fått bestämma hade det aldrig ägt rum. Enligt de så kallade koderna för OS är att man följer de mänskliga rättigheterna och visar respekt för sina medmänniskor och medtävlanden. Att man då väljer att lägga OS i en diktaturstat där människor inte vågar säga något av rädsla, ett land där man förtrycker folk och ett land som går in med militärt våld mot tibitanska munkar som är helt fredliga, det tycker jag är en skam, att man väljer att ha OS här trots alla övertramp de gjort, men det är väl som vanligt, det är pengarna som bestämmer.

Nu när nu OS trots protester från flera länder genomförts finns det mycket att diskutera så här i efterhand. Som svensk vill man nog helst glömma det miserabla OS resultaten vi fick med oss. Inte ett enda guld, det är väl 20 år sedan det inträffade sist, visst hade man inte räknat med samma framgång som i Athen med friidrottsundret som var på sin topp då.

Men lite bättre resultat hade vi nog alla hoppats och trott på. Det blev ett flertal diskutabla resultat och incidenter och mest uppmärksamhet i Sverige fick en viss Ara, man undrar ju hur det är möjligt att i OS år 2008 bli totalt bortdömd i en brottnings semi, var är regelboken, var är de opartiska domarna, vem kollar så allt går rätt till, varför används inte tekniken, det lär ju funnits tv och reprisbilder att tillgå i hallen, svaren är ganska enkla och det är korruption. Det är samma orsak som Sverige fick känna på när vi sökte OS för en tid sen, inga pengar under bordet är lika med inget OS. Nu blev det dock så att Ara inte fick chansen att brottas i finalen, men bronset tog han hem utan större problem eller? Ne just ja han valde att protestera mot det korrupta systemet genom att ta emot medaljen för att sedan gå ifrån prisceremonin och lägga ifrån sig medaljen. Detta mina vänner anser den olympiska kommiten att det bryter mot den olympiska andan och hur man beter sig, det är alltså värre än att dopa sig ” Tyler Hamilton, åkte fast 2004 men man kunde inta använd provet så han fick behålla medaljen”, eller varför inte de mänskliga rättigheterna i Kina, men ne lägga ifrån sig medaljen är nog i alla fall värre. Det finns bara ett ord för hur det hela sköttes och det är PATETISKT.

Jag säger som Anrell, ge honom (Ara) bragdguldet, inte många som vågar stå upp som han gjorde. Nog pratat om Ara, det var fler märkliga domslut, bland annat i boxningsringen, men värst var nog ändå Taekwondo kvarten för kvinnor, en Kines mötte en tjej från Storbritannien och kinesen ledde med 1-0 fram till sista sekunderna då brittiskan fick in en klockren spark i huvudet på kinesiskan, solklara 2 poäng trodde nog alla, men inte domarna som tydligen glömt glasögonen hemma, det här var dock så solklart att de senare var tvungna att ändra domslutet, men att de kunde döma till kinesiskans fördel från början räcker för att få riktigt dålig smak i munnen.

Det var även i Taekwondo som vår svenske domare blev nedsparkad av en Kuban efter han förlorat då han inte han tillbaka efter behandlig av skada. Man har 1 min men när den hade gått hade han inte kommit upp på mattan, när då den svenska domaren meddelar kubanen om att han är diskad slår det slit i huvudet på honom och han sparkar honom rakt i huvudet.

Del 2 handlar lite mer om de positiva resultaten i OS

Signerat Jimbo

Kommentarer
Postat av: anneli

orkar du ens själv ta dej igenom dina egna bloggtexter? inte för att jag är ytlig men du ser snygg ut på den lilla bilden på sidan så lägg in mer bilder på dej själv =) ha d fint!

2008-09-16 @ 23:06:41
URL: http://annelimaria.blogg.se/
Postat av: Magnus

Broder Jimmy:



Vad rätt du har!!!

Dagens sittande Internationella Olympiska Kommitté tycks helt ha glömt bort vad OS egentligen står för.. Dessvärre är det inte den enda organisation i globaliseringens anda som talar mot sig själv i frågan om demokrati, rättvisa och solidaritet... Inom FN har bara 5 länder vetorätt, varav två av dessa är Kina och Ryssland. Reformering tack!



Och precis som du skriver om Ara så ska han ha all respekt och heder för det han gjorde! Läste på text-tv häromdagen att han inte var bjuden till Reinfledts OS-partaj för svenska medaljörer (vill man dit ändå...?) för SOK ansåg det tydligen inte lämpligt. Håller bestämt med Anrell! Ge Ara bragdguldet för han kämpade inte bara för seger, utan för rättvisa och det krävs mer mod för att gå den ronden han nu utkämpar än de där minuterna i ringen!



Keep it up!!!



/Magnus

2008-09-17 @ 11:27:37
URL: http://viten.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0