Får man kalla vad som helst för proffsfotboll?

Såg nydligen ett repotage på svt sporten om några svenska damfotbollspelare som lirade i cypern, dessa tjejer kallade de för utlandsproffs. Proffs för mig är inte bara att man tjänar sina pengar på sin idrott utan man ska även besita en viss kvalité. De visade bilder på en träningsmatch därifrån, den ena av tjejerna hade kommit senare en de andra svenskarna i laget, så de poängterade att hon inte hunnit få någon siffra på sin tröja ännu, allvarligt hur lång tid kan det ta, de spelade med några halvtaffliga t-shirts.

Mitt ute i ingenstans spelade matchen i bäckbörker utan en kotte till publik, för allvarligt det fanns ju ingenstans att sitta och av den kvaliten på spelet man såg var så uselt så eleverna som jag haft som gått i femteklass hade fan utklassat dessa tjejer.

Det var heller inte länge sen de visade en annan spelare som blivit "proffs" i Frankrike, laget hon spelade i vann sin match i ligan med en sådär 12-0 och bollen rullade knapt över mållinjen emellanåt, även här var läktare helt obefintliga, T.N.I.S som är ett pluttelag från Torshälla har större läktare.

Man undrar ju varför det är så usel kvalité på just damfotboll (undantag Marta), kollar man på andra idrotter i damsammanhang är det ju riktigt hög kvalité och bra publiksiffror p.g.a detta. Kolla bara på friidrotten, handbollen,Tennis och simning bland annat, där är ju kvalitén riktigt bra.

Jag tror att det saknas riktigt bra tränare från unga år, för fysiskt och tekniskt ska det inte vara några hinder från att utvecklas till riktigt bra fotbollsspelare, men har man fel tränare när man ska bygga upp sig så blir det som det blir. Man måste träna stenhårt och framförallt ha betydligt högre kvalité på träningen.

För allvarligt ska man gå och titta på damfotboll måste kvalitén bli avsevärt mycket högre, idag är det bara närmast sörjande ca 300 personer på en allsvensk match.

Ska de sattsas mer på damfotboll, börja kolla vad det ska satsas på, lägg inte pengaran på befintliga allsvenskan och damlandslaget, satsningen måste komma tidigare in med tränare med kvalité som friidrotten har.

Signerat Jimbo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0