Girot är på väg in i rutan!

Nästa vecka startar årets första stora etapp lopp då Giro di italia går av stapeln. Årets cykelsäsong är konstigare än vanligt, bråket mellan UCI och arrangörerna för de stora cykelloppen har satt stora spår i årets säsong, flera storlopp klassas bara som nationella och tillhör inte Pro Tour.


Av någon anledning så har man beslutat att Astana inte har några friplatser till de största tävlingarna som TDF etc, anledningen sägs vara fjolårets dopingfall inom stallet, men att det skulle vara anledningen anser jag föga troligt då till exempel Rabobank, High Road (tidigare T-Mobile), Confidis med flera också var inblandade i dopingskandaler, dessa stall får dock starta i de stora cykelloppen.


Nu blir det lite trist om Astana inte får delta i TDF då flera stornamn skrivit på för dem den här säsongen, vi kan alltså bli utan stjärnor som fjolårsvinnaren Contador, amerikanen Leipheimer och tyska storstjärnan Andreas
Klöden för att nämna några namn.

Andreas Klöden leads the peloton
Bild: Andreas Klöden, en av favoriterna som kan missa Touren i år.

Tråkigt för den cyklist som vinner TDF att veta att flera konkurrenter inte varit med och att man vunnit en B- version av den klassiska tävlingen.


Senaste ryktet säger dock att Astana ev. får ställa upp i nästa veckas Giro, men förberedelsen är ju inte den bästa för killarna i Astana.


CSC kommer i sin sista start i Girot köra men svenske Gustav Larsson som kapten.


Kan bli en riktig höjdartävling för svensk del.


I väntan på Girot ska jag ladda med ett härligt Milanoderby om ca en timma, nervositeten börjar tillta.


Forza Milan, så ses vi på cykeln nästa vecka!


Kommentarer
Postat av: Magen

Nu är Sverige i Semifinal i hockeyn... Jag som inte gillat den här B-lagsturneringen kanske måste tänka om.. Vad säger sportoraklet om hockeysituationen?

2008-05-14 @ 22:43:03
URL: http://viten.bloggspace.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0