FIA ger favör åt Hamilton eller?

Pinsamt av FIA att man inte vågar ge riktiga straff bara för att VM är i ett avgörande skede. Hade det varit mitt i säsongen hade man delat ut ett betydligt hårdare straff till Hamilton, det Hamilton gjort är att han använt ett sett däck mer än man får enligt reglementet. Straffet han fick får det var enbart böter på 135 000 kr, vad är det för en kille som tjänar flera miljoner i månaden och som kommer att tjäna minst 200 miljoner nästa säsong.


Det verkar som om att det spelar roll vad man heter när straffen delas ut, hade det varit Schumi vet vi att det hade renderat i ett betydligt mer kännbart straff, då i form av nedflyttning på griden eller poängavdrag, men nu var det ju kelgrisen Hamilton som begick överträdelsen.


Kan ju också vara så att man inte vill se Alonso vinna och då inte straffar Hamilton mer än böter. Detta p g a spionhärvan som Alonso var insyltad i.



Bild: Lewis Hamilton

Har varit med och kollat på alla F1 race de senaste tio åren, och man har straffat ett flertal förare med nedflyttning på griden som har gjort betydligt mildare överträdelser, jag hade tyckt att det varit rimligt med en nedflyttning på griden med mellan 5-10 platser.


Med den domen som kam verkar det ju som att det är ok att använda hur många sett däck man vill bara man betalar för sig.


Det ska sägas att jag inte har nått emot Hamilton, om inte Räikkönen vinner VM så hoppas jag att Hamilton snuvar Alonso på det. Men rätt ska vara rätt även om beslutet betytt att Alonso hade tagit titeln.  

Forza Ferrari

Signerat Jimbo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0