Vart tar protourcyklisterna vägen?

Vart tar alla protourcyklister vars lag förmodligen upplöses efter denna säsong? Lag som Confedis, Discovery Channel och Unibet har meddelat att man kommer att sluta att sponsra och just nu ser det inte ut som om de kommer att hitta nya sponsorer till alla dessa lag, en orsak är givetvis dopingskandalerna.

 Unibet.com - Foto: Veronica Andréasson
Bild på Unibet cyklister som är ute och tränar.
(Bilden är hämtad från Proffsklungan.nu)

Även Astana stallets framtid är osäker, fyra av deras stora stjärnor har åkt fast för dopning och man blev av med sin inbjudan till årets Vuelta Espania. Att sen två av de cyklister som åkt fast kommer från just Kazakstan (Vinokourov och Kashechkin) gör att det ser högst osannolikt att stallet kommer att finnas kvar till nästa år. Laget var mer eller mindre uppbyggt för Vinokourov av de Kazakiska sponsorerna. Den återstående superstaren Andreas Klöden från Tyskland ryktas vara på väg tillbaka till T-Mobile.

 Andrey Kaschechkin in the 2007 Tour de Romandie

Bild: Alexander Vinokourov (Hämtad från wikipedia.org)
Cykelsporten har nog ett par svåra år framför sig innan man återfått förtroende från företag som vill sponsra cykellag. Förhoppningsvis kan dopningsproblemen minska i och med detta, jag som alla vet att man aldrig kommer att få bort dopningen helt varken inom cykel eller någon annan sport där man elitsatsar.

 

Jag tror att stallen har en viktig roll i dopningsfrågan, och då är det bra med helt nya stall med personer som inte varit inblandade i några skandaler. Att enskilda cyklister dopar sig kommer vi inte ifrån, men vi får hoppas att vi kan få stall som jobbar helt emot dopning i framtiden.

 

Nu ser vi fram emot Vueltan och VM i Tyskland.

 

Signerat Jimbo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0