Vad kan "Viola" göra utan Luca Toni?

Vart hamnar ?Viola i år??

Den frågan är inte lätt att svara på. Fiorentina kan vara ett gudabenådat lag i sina bästa stunder. Men vem ska ta över nu när Luca Toni flytt till München. Adrian Mutu är en bra anfallare men kommer nog inte göra 25 mål under säsongen.

 

Violas mest underliga värvning måste väl ändå ?Bobo? Vieri vara, Vieri kan visserligen lyckas men det är en stor chansning om man ser till vad han presterat de senaste säsongerna, och lojal till klubben är han ju knappast. Vieri har nog aldrig packat upp sin flyttväska sen han flyttade från Atalanta. Kanske är det lite av ett pr-trick från Fiorentinas sida för att dra till lite mer publik.

 

Nu kommer Fiorentina knappast göra bort sig, utan de kommer säkerligen slåss om en Uefacupplats. En femteplats vore rimligt att sikta in sig på om allt går som det ska för florensklubben.

 

Jag tror att Vieri inte kommer att få allt för mycket speltid då man har Mutu och den kommande storskytten Pazzini i laget.

 Christian Vieri
Bild: Christian Vieri. Kommer Vieri att kunna visa gammal god landslagsform?
(Hämtad från askmen.com)

Liksom Lazio så saknar Fiorentina den där riktiga stjärnan, Vieri har sätt sina bästa dagar, var under sin storhetstid en av mina favoritspelare.

 

När jag hör Fiorentina tänker jag på offensiv fotboll och spelare som Laudrup, Baiano, Rui Costa, Dunga, Effenberg och sist men inte direkt minst ?Ärkeängeln Gabriel ? alias ?Batigol? eller som han egentligen heter Gabriel Batistuta.

 

Om Pazzini kan bli en ny Batigol återstår att se, men för tillfället får nog Viola fansen nöja sig med en plats under de fyra som tar en Champions League plats.

 

Ps. Viola har väl i alla fall en av de snyggare matchställen i ligan!

  

Signerat Jimbo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0