Henke Larssons vara eller icke vara!

Visst är Henke fortfarande en ganska bra fotbollsspelare, men frågan är om han är vår näst bästa forward, jag ställer mig mycket tveksamt till detta. Sen kan vi också fråga herr lagerbäck om Henke är landslagets framtid vid 37 års ålder.

Vem är då Henke och vad har han gjort i sin långa karriär för att bli så hyllad? Här kommer några av svaren: Henke Larsson blev för några år sedan utsedd till Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, Henke som är född 1971 i Helsingborg är inte känd för sina mediaframträdanden, oftast låter han som han haft världens sämsta dag när de intervjuar honom, hans reklamfilmer han varit med i är inte heller mycket att hänga upp i julgranen, så det är väl därför han spelat proffsfotboll så länge, för några megakontrakt med sponsorer a´la Zlatan lär han ju inte fått, även om han säkerligen gjort sig en hacka även på reklam.

Nog om det han började karriären i Högaborg för att senare få chansen i stadens stolthet Helsingborg. Efter endast en säsong blev han såld till holländska Feyenoord, där tillbringade han fyra säsonger utan att lyckas speciellt bra. 1997 blev han såld till Celtic i skottland, och det blev ett riktigt lyft för Henke. Under sina sju år i klubben öste han in mål och blev Celtics största spelare genom tiderna. Efter lyckan i Celtic gick Henke till storlaget Barcelona, där gjorda han två säsonger varav den ena var skadefylld, han var mestadels inhoppare men gjorde bra ifrån sig då han fick chansen. 2006 återvände Henke hem till Helsingborg, men var en kort tid även utlånad till självaste Manchester U under 2007.

Visst har Henke haft en bra karriär och varit uppskattad av sina lagkamrater, men i ärlighetens namn är han enligt mig grymt överskattad, han öste in mål i Celtic, men då ska man veta att skotska ligan består av två lag av klass och ett gäng blåbärslag. Efter Celtic eran fick han finna sig i att vara reserv i sina respektive proffsklubbar dock en mycket uppskattad sådan. Till United kom han nog inte bara för att han är en bra fotbollsspelare, utan för att det inte fanns speciellt många alternativ för United vid tidpunkten som inte hade kostat multum för klubben.

Landslaget är ett kapitel för sig. Första åren var han mestadels bänknötare. Men genombrottet kom och Henke var självskriven i landslaget, av någon anledning slutade han 2002 spela för landslaget och deklarerade att han aldrig mer skulle representera Sverige, men han gjorde trots det en tillfällig comeback 2003. Han var sen med när slutspelet satte igång, men 2006 slutade han ännu en gång i landslaget och meddelade att det definitivt var slutspelat efter missen i Tysklands VM 06. Men 2008 gjorde han comeback, trots att han inte varit med och kvalat blev han ordinarie i EM truppen 2008. Ett misslyckat sådant ska påpekas, men den här gången fortsätter han efteråt också.

Lagerbäck gör alltså en riktig avhoppare och snyltare till lagkapten, och för incidenten mot Elfsborg för någon säsong sen då han med knuten näve sänkte Jon Jönsson med ett slag i solarplexus hade jag aldrig mer vilja sätt honom på en fotbollsplan och definitivt inte i svenska landslaget, han var ju inte direkt en 20 åring när detta skedde, utan en spelare i slutet av si karriär och en förebild för många yngre spelare.

Hur han kunde bli utsedd till århundradets svenska fotbollsspelare är för mig en gåta. Kolla in listan nedan på ett gäng spelare som jaganser helt överlägsna Henke:
Gunnar Nordahl – AC Milan
Tomas Brolin – Parma
Glen Hysén – Liverpool
Kurre Hamrin – Fiorentina
Gunnar Green – AC Milan
Nils Liedholm – AC Milan
Nacka Skoglund – Inter
Zlatan Ibrahimovic – Inter

Listan kan göras mycket längre om man så vill.

Visst har Henke varit bra men att han skulle vara Sveriges bästa är ett hån mot våra svenska legender och fd storstjärnor.

Ne låt nu Henke sluta en gång för alla det är dags för nya spelare att visa vad de går för.

Signerat Jimbo

Forza Milan

Ps.Tyvärr blev det en väldigt lång text, nästa ska bli kortare jag lovar!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Zlatan rules!

2008-10-11 @ 11:52:51
URL: http://jennysblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0