Kommentar om Armstrogs comback!

Måste väll bara kommentera Armstrongs chockbesked att han gör comeback på cykeln nästa år och satsar på Touren också. Vad ska man säga, jag är lite kluven om vad jag tycker om hans comeback, för hans egen del innebär det en andra chans att åka fast för doping, för allvarligt talat ser jag det som helt osannolikt att han ska ha en chans i ett stort etapplopp där hans konkurrenter tränat och tävlat på hög nivå i alla de tre åren han varit borta från sporten.

Visserligen har han med all säkerhet tränat en del, men inte i närheten av vad han gjorde under sin vinstkarriär. Man ska också veta att dopingkontrollerna har bara blivit bättre med tiden, visst kan man fortfarande smita undan som dopad, men risken att man blir tagen är större idag än för tre år sedan.

Jag var ganska glad när han slutade, dels för att jag är av den övertygelsen att han fuskat sig till segrarna, enligt min mening kan man inte gå från en cancerbehandling men cellgifter och strålning till att året efter vinna världens hårdaste cykeltävling. Han var väl inte värdens charmigaste och smidigaste i sina uttalande jämnt. Sen var han ju min favo cyklist Jan Ullrich störste rival under många år.

Men hur som helst är han en megaprofil som cykelsporten saknat de senaste åren, en kille som alla känner till även om man inte är cykelnörd. Så jag välkomnar trots allt tillbaka Armstrong i klungan men hoppas att han blir slagen i touren men att han håller sig i toppen.

Vart han ska köra är ännu oklart, men det ryktas om Astana, vilket inte är så poppis hos deras nuvarande stjärna Contador. Anländer Armstrong till Astana kan vi vänta oss en flytt av Contador, och då sägs det att de kan bli Tinkoff som först la bud på Armstrong men som tackat nej, enligt vissa uppgifter har de lagt ett månsterbud på Contador.

Nästa års cykelsäsong kan bli den intressantaste på många år, själv ska jag satsa på Vätternrundan med en kompis, målet är under tolv timmar då jag aldrig åkt så långt förut, men vem vet man kanske får blodad tand och kan öka målsättningarna för åren som kommer.

Forza Milan, och den kommande cykelsäsongen.

Signerat Jimbo

OS i Peking Del 1

OS i Peking, vad ska man säga, hade jag fått bestämma hade det aldrig ägt rum. Enligt de så kallade koderna för OS är att man följer de mänskliga rättigheterna och visar respekt för sina medmänniskor och medtävlanden. Att man då väljer att lägga OS i en diktaturstat där människor inte vågar säga något av rädsla, ett land där man förtrycker folk och ett land som går in med militärt våld mot tibitanska munkar som är helt fredliga, det tycker jag är en skam, att man väljer att ha OS här trots alla övertramp de gjort, men det är väl som vanligt, det är pengarna som bestämmer.

Nu när nu OS trots protester från flera länder genomförts finns det mycket att diskutera så här i efterhand. Som svensk vill man nog helst glömma det miserabla OS resultaten vi fick med oss. Inte ett enda guld, det är väl 20 år sedan det inträffade sist, visst hade man inte räknat med samma framgång som i Athen med friidrottsundret som var på sin topp då.

Men lite bättre resultat hade vi nog alla hoppats och trott på. Det blev ett flertal diskutabla resultat och incidenter och mest uppmärksamhet i Sverige fick en viss Ara, man undrar ju hur det är möjligt att i OS år 2008 bli totalt bortdömd i en brottnings semi, var är regelboken, var är de opartiska domarna, vem kollar så allt går rätt till, varför används inte tekniken, det lär ju funnits tv och reprisbilder att tillgå i hallen, svaren är ganska enkla och det är korruption. Det är samma orsak som Sverige fick känna på när vi sökte OS för en tid sen, inga pengar under bordet är lika med inget OS. Nu blev det dock så att Ara inte fick chansen att brottas i finalen, men bronset tog han hem utan större problem eller? Ne just ja han valde att protestera mot det korrupta systemet genom att ta emot medaljen för att sedan gå ifrån prisceremonin och lägga ifrån sig medaljen. Detta mina vänner anser den olympiska kommiten att det bryter mot den olympiska andan och hur man beter sig, det är alltså värre än att dopa sig ” Tyler Hamilton, åkte fast 2004 men man kunde inta använd provet så han fick behålla medaljen”, eller varför inte de mänskliga rättigheterna i Kina, men ne lägga ifrån sig medaljen är nog i alla fall värre. Det finns bara ett ord för hur det hela sköttes och det är PATETISKT.

Jag säger som Anrell, ge honom (Ara) bragdguldet, inte många som vågar stå upp som han gjorde. Nog pratat om Ara, det var fler märkliga domslut, bland annat i boxningsringen, men värst var nog ändå Taekwondo kvarten för kvinnor, en Kines mötte en tjej från Storbritannien och kinesen ledde med 1-0 fram till sista sekunderna då brittiskan fick in en klockren spark i huvudet på kinesiskan, solklara 2 poäng trodde nog alla, men inte domarna som tydligen glömt glasögonen hemma, det här var dock så solklart att de senare var tvungna att ändra domslutet, men att de kunde döma till kinesiskans fördel från början räcker för att få riktigt dålig smak i munnen.

Det var även i Taekwondo som vår svenske domare blev nedsparkad av en Kuban efter han förlorat då han inte han tillbaka efter behandlig av skada. Man har 1 min men när den hade gått hade han inte kommit upp på mattan, när då den svenska domaren meddelar kubanen om att han är diskad slår det slit i huvudet på honom och han sparkar honom rakt i huvudet.

Del 2 handlar lite mer om de positiva resultaten i OS

Signerat Jimbo

RSS 2.0