Grym UFC gala den 23 Maj!

Missa för allt i världen inte UFC galan den 23 maj, då för vi se en titelmatch mellan de obesegrade Rashad Evans och Lyoto Machida. Förutom denna match kommer ett gäng med stornamn att fightas under kvällen.

Tyvärr så får vi vänta ett tag till på returmötet mellan Frank Mir och Brock Lesnar, Mir har skadat knäna och tvingats till operation, så tyvärr får vi vänta till tidigast slutet av sommaren.

Forza Milan

Signerat Jimbo

Ingen Cykel idag!

Precis när man kommit igång med cyklandet får man ont i halsen. Så idag får man hoppa över cykelrundan, typiskt när det är kanonväder, men förhoppningsvis kan man styrketräna redan imorgon och gå på cykeln på lördag igen.

Äntligen är våren här, tog några härliga bilder på min senaste cykelrunda, ska lägga ut dem så fort jag fått ner bilderna i datorn.

Forza Milan

Signerat Jimbo

Lösningen på Barca´s "dåliga" form enligt mig!

Att lösa Barca´s mindre bra resultat är väl inte så lätt, men jag ska göra ett försök.

Enligt mig så spelar man ungefär lika bra som förut, Barcas problem har funnits längre än vad resultaten visar, för i all ärlighetes namn så läcker Barca som ett såll och har så gjort i stort sätt hela säsongen. Nu har Barca klarat av att släppa in ett par mål per match då man varit ruskigt effektiva frammåt.

Men för att lösa deras problem bör man ta en titt på hur backlinjen spelar, visst är det kul att se anfallsglad fotboll, men det ingår även att ha ett fungerande försvar. Visst har man ett par bra backar i Puyol och Alves, men vilken klass håller de rent deffensivt, och hur bra är sammspelet i backlinjen och sammarbetet med mittfältet när det osar hett? Inte så bra
enligt mig.

Jag har sätt gudomligt försvarspel genom mina år som fotbollsfantast, här hamnar inte Barca.

Över lag så har de spanska lagen mycket att jobba på taktiskt och framförallt försvarsmässigt. Hur klarar egentligen Pep Guardiola tränar rollen, han kanske skulle behöva hjälp med den taktiska biten och försvarsspelet. Men man ska ju inte klaga för mycket, alla vet ju vad Barca fansen kräver och det är inte bara resultat och det är inte försvarsspel, utan anfall, anfall och anfall. Själv gillar jag den taktiska biten och försvarsspelet lika mycket som det offensiva spelet.

Inget slår försvarslinjen a´la 90 - tal då Milan hade i denna ordning i försvaret: Maouro Tassotti, Alesandro Costacurta, Franco Baresi och Paolo Maldini.

Hoppas både Barca och Milan rycker upp sig, de har just nu lite av samma problem, även om de inte spelar likadant.

Forza Fusball och i synnerhet Milan

Signerat Jimbo

Ps.  Vet inte om lösningen kom fram, men det som krävs är att man offrar lita av tokoffensiven och lägger lite mer krut på deffensiven också.

RSS 2.0