Ferrari konstruktörsmästare 2007!

Ferrari är nu klara mästare efter att McLaren inte valt att överklaga domen mot dem. McLaren blev av med alla sina konstruktörspoäng i VM i år p.g.a. spionaffären mot Ferrari. Själv tycker jag att de kommer lindrigt undan, alla som



är insatta i F1 vet ju att det är förarmästerskapet som är nummer 1, visst är konstruktörs VM också viktigt men långt ifrån förar- VM.


Det är en skam att Alonso och Hamilton får behålla alla sina poäng nu när det konstaterades att McLaren hade använt informationen från Ferrari. Jag tycker inte man skulle nollat dem, men poängavdrag tycker jag absolut att de skulle ha, nu verkar de ju som det är ok att fuska sig till ett förar-VM bara man betalar lite böter och struntar i konstruktörs VM.


Hade detta gällt Ferrari under Schumi eran så hade garanterat man nollat förarna. Men nu är det McLaren och då verkar man inte våga straffa dem fult ut, de talades ju innan om att stänga av McLaren i två år. Det hade visserligen varit ett allt för hårt straff men domen som kom är ju ett skämt mot oss F1 fans.


Efter det framkommit att Alonso var inblandad i skandalen tror jag inte han kommer att köra för McLaren nästa år, detta plus osämjan med stallkompisen Hamilton gör det troligt att han lämnar McLaren vid årets slut, ihärdiga rykten placerar honom i Renault.


Eftersom Kimi är allt för långt ifrån för att ha en rimlig chans att ta hem titeln i år får vi hoppas att Hamilton tar den, men jag hoppas givetvis fortfarande på ett under så att Kimi kan avgöra i det sista racet.


Forza Ferrari


Signerat Jimbo


Supersöndag igen!

Supersöndag imorgon.


Vi väntar med spänning till de två dundermatcherna på söndag eftermiddag. Först ut är en match vi fått vänta på ett tag i och med att Juve spelade i Serie B förra säsongen, Roma-Juve är alltid något extra även om jag inte håller på nått av lagen. Roma ser ju riktigt starka ut så här i inledningen av serien.


Bild: Inzaghi när han spelae i Juve i en av de heta matcherna mot ärkefienden Roma!



Direkt efter den italienska stormatchen kommer en av årets höjdpunkter i Premier League, nämligen Manchester U mot Chelsea, vad alla frågar sig inför matchen är hur Chelsea ska klara sig efter en turbulent vecka med flera skador och en "avgående" Jose Morinho.


Vi får hoppas att det blir en så bra match som det brukar kunna bli mellan lagen, hoppas Rooney är tillbaka i United så det blir lite mer fart framåt.


Själv har jag laddat upp med Chips och dipp så det räcker och blir över, så har ni vägarna förbi är det bara att hjälpa till med frossandet.


Hoppas själv kunna börja träna lite lätt nästa vecka, en efterhängsen förkylning har satt stopp för min träning de senaste veckorna. Efter en supersöndag med allt onyttigt behövs det verkligen att man kommer igång igen.


Signerat Jimbo


Dålig öppning av Milan!

Vad händer med Milan?


De rödsvarta har haft en märklig säsongsöppning, först en ganska övertygande vinst, men sedan har det gått knackigare. Vändningen trodde jag kom i tisdags då Milan visade upp ett helt annat spel än i de tidigare matcherna, men de verkar ha svårt att motivera sig när det inte är champions league. Ikväll lyckades de bara få 1-1 mot ett Parma som förväntas slåss i botten på serien.


Hoppas vändningen kommer tidigare än ifjol, då var det redan för sent. Vi väntar med spänning på Ronaldos återkomst efter skada och i Januari kommer underbarnet Pato göra debut i milantröjan.!


Forza Milan


Signerat Jimbo


HALLÅ LAGERBÄCK!!!!!!!

Kan någon tala om varför Lagerbäck sitter kvar som förbundskapten?


Såg Sverige-Danmark igår, visserligen spelade Sverige bra och fick med sig en poäng från matchen, men hur i h....e kan man starta matchen med Anders Svensson och Nicklas Alexandersson. Kan någon tala om när Anders Svensson senast gjorde en bra landskamp, förmodligen inte. Svensson var bra under VM 2002 men idag har vi betydligt bättre alternativ, Kim Källström som anses vara en av Europas bättre innermittfältare. Nej Lagerbäck sätter Källström på bänken som till vardags spelare i toppklubben Lyon, och som får ständigt höga betyg där, i stället får Svensson spela från start, en Svensson som spelar i Elfsborg i Allsvenskan som klassas som en av de svagaste ligorna i Europa.


Alexandersson med ett bäst före datum som gått ut för länge sedan får också spela från start trots konkurrens från Kenney Bakircioglu i toppform. Precis som ovan nämnda Svensson spelar Alex i Allsvenskan medan Kennedy är proffs i Ajax.


Vem ska Lagerbäck satsa på härnäst , kanske Kennet Andersson i stället för Zlatan eller Ravelli i stället för Isaksson, det skulle ju inte förvåna.

and94.jpg
Bild: Kennet Andesson

Ska Sverige gå långt i EM eller VM gäller det att vi spelar med bästa laget, vi måste ha med våra utlandsproffs, idag saknas ju bland annat "Bissen", Berg och Farnerud i truppen.


Lagerbäcks val                     Mitt och de flesta övriga svenskars val

ELFBORG                          LYON

Anders Svensson                 Kim Källström


IFK GÖTEBORG               AJAX

Nicklas Alexandersson         Kennedy Bakircioglu


Signerat Jimbo


9.74 !

Nytt världsrekord på 100 meter för herrar. Asafa Powell sprang på 9.74 i försöken i ett GP lopp i Italien, Powell sprang avstannande de sista 7-8 metrarna och trodde inte själv att han satt nytt världsrekord.


Senare på kvällen sprang Powell finalen, då med mindre vind i ryggen, tiden i finalen blev fina 9.78.


Vi väntar med spänning på fredagens Golden League där Asafa Powell ska springa igen.



Signerat Jimbo

Zlatan rules!

Zlatan visade alla tvivlare att han är en av de allra bästa, tvåmålsskytt i andra omgången av Serie A. Zlatan är nyckeln till Inters framgång i år, ska Inter kunna fajtas om guldet gäller det att det fungerar för Zlatan.

 

För mig är Zlatan den bästa spelare Sverige fått fram, han är klasser bättre än Henke Larsson, inte för att jag tycker Henke är dålig på något sätt, Henke var bra på att göra mål, men spelade de flesta av sina år i Celtic vilket inte är så imponerande sen gjorde han visserligen en och en halvsäsong i Barca men då mestadels som inhoppare och gjorde mycket bra ifrån sig, han var även lyckad i Man U. Zlatan har under sina proffsår spelat i de allra bästa lagen och gick från Ajax till Juves förstaelva och spelar nu i Inter.

 

Nu spelar han i Inter och konkurrerar med Crespo, Adriano, Cruz och Suazo, eller ska vi säga att dessa spelare slåss om en plats bredvid Zlatan som ses som given i startelvan i Inter.


Bild: Zlatan Ibrahimovic i Intertröjan (hämtad från dn.se).

 

När nu Zlatan lägger skorna på hyllan (hoppas det dröjer många år) kommer vi att placera honom övers på listan över de bästa spelarna genom tiderna i Sverige. Nästa mål för Zlatan är att bli bästa spelare i världen och kanske en skytteligaseger, får han vara skadefri kan han absolut lyckas med detta inom en snar framtid.

 

Forza Zlatan ( bara inte Inter vinner alltså ).

 

Signerat Jimbo


Hockeyns konstigaste övergång 2007!

Årets och förmodligen svensk hockeys märkligaste nyförvärv all time står Leksand för. Den gamla anrika klubben som numera håller till i Allsvenskan i seriesystemet har värvat en av NHL´s mest meriterade och erkända målvakter genom tiderna, när jag läste det var jag tvungen at kolla min kalender för att försäkra mig om at det inte var 1 April, nej det var sant Ed Belfour hade skrivit på för dala kubben Leksand.


 

Visst börjar Belfour närma sig slutet av karriären med sina 42 år, men han var ordinarie i sin klubb Florida Panthers förra säsongen och spelade hela 58 matcher.

 

Jag vet inte vad man kan jämföra det med, kanske som om Paolo Maldini eller Alan Shearer skulle skriva på för Norrköping.

 

Kul för Leksand att få en sån stor profil till laget, det kommer innebära fler sponsorer och en större publik till matcherna.

 



Bild: Ed Belfour i Toronto Mapel Leafs

Ps. Inte långt kvar till Elitseriestarten.

 

Signerat Jimbo


RSS 2.0