För er som inte hört Antonello Vendittis Roma sång!



Vad säger man, helt underbar låt. Kolla in de klassiska spelarna de hade Batistuta, Cassano etc.
Det var några riktigt underbara Italien år innan skandalen, förhoppningsvis är Italien på väg tillbaka.

Men det var ju alltid bättre förr, hur bra de än är idag så kommer man att sakna de gamla profilerna.

Signerat Jimbo

Forza Milan

Och Forza de italienska klubblagen i Champions League nu när Milan spelar UEFA cupen.

Ett måste att se Zlatans mål mot Palermo, "Kanoniare" är ordet!


Kan det bli bättre än det här, Henke Larsson och allt var ni heter, släng er i väggen så här ska det gå till.

Signerat Jimbo

Rom derby imorgon söndag!

För bövelen, missa inte morgondagens romderby, det är något speciellt med detta derby, särskilt när Roma räknas som hemmalag, då får man höra den gudomliga La Roma non si discute, si ama av Antonello Venditti. 

Det är någe speciellt med Roma, även om jag håller på AC Milan så måste jag säga att Roma är något speciellt, hela inramningnen, historian och de grymt snygga tröjorna och emblemet. När jag växte upp var det Giuseppe Giannini som var klubbens själ, och man hade profiler som Thomas Hässler och Rudi Völler i laget, även Claudio Caniggia spelade där under sin storhetsperiod. 

Idag heter själen i laget Totti och man har byggt på med framtida löften som Aquilani och den framtida kaptenen De Rossi. 

Hoppas för allt i världen att Totti kan spela imorgon. vi lär ju inte få se Roma legenden i allt för många fler derbyn i framtiden då han börjar komma till åren och är relativt skadebenägen.

Må Roma komma igen så de i alla fall kommer på den över halvan av tabellen i slutskedet.

Forza Milan 

Signerat Jimbo 

Hancock!

Såg nydligen Will Smiths Hancock, den började lite halvdannt men den tog sig mer och mer. En helt okej film om man gillar lite övernaturligt superhero stil på filmer. Will Smith gör som vanligt en bra insatts i filmen, och den har mycket humor men även lite spänning och allvar.

Kan klart rekomendera denna film till andra Mitt betyg på en tiogradig skala hamnar på 6,5.

Riktigt bra specialeffekter genom hela filmen, ingen oscars film men en klart sevärd helgfilm med lite chips & cola till.


Betyg: 6.5 /10

Signerat Jimbo

Pinsam domarinsatts av Martin Hansson o co.

Den svenska domaren Martin Hansson, gjorde en riktigt usel match när han fick äran att dömma Liverpool vs Athletico Madrid.

Droppen var när han först missade en tokgiven straff för hands i straffområdet för Madridlaget, och inte nog med det på övertid gav han sedan Liverpool en feldömd straff, att man kan göra ett sådant fatalt misstag på den här nivån är ju förvånande och extra pinsamt att han till råga på allt är svensk.

Han lär ju knappast få dömma allt för många Champions League matcher den här upplagan, och defenitivt inte Athletico Madrid igen, i alla fall inte på bra länge hoppas man.

Vi saknar Collina!

Signerat Jimbo

Oh My Goood!

Det var bland det värsta jag varit med om, årets sista F1 lopp, blev grymt spännande tillslut. Hamilton som var tvungen att sluta sämst femma för att ta hem titeln om Massa vann, lyckades med minsta marginal. Det såg hyffsat säkert ut fram till det sista varvet för Hamilton, då tappade han Vettel förbi sig och var plötsligt bara sexa och altså tvåa i mästerskapet, men Glock som chansat och körde kvar på sina torrdäck tappade enormt med fart och blev omkörd av Hamilton 300 meter före mål.

Tyvärr så vann nu den inte helt populäre Hamilton men han övertygade inte som en mästare, och visara han inte upp bättre närver och kan prestera när det gäller kommer han nog få svårt att ta F1 titlar i framtiden.

Hade dock varit grymt om han förlorat p g a färre antal segrar som hade blivit fallet om inte han kört om Glock.

Förhoppningsvis kan Ferrari förbättra sig till nästa år och inte tappa så många onödiga poäng som man gjort i år. Massa skulle ju ha vunnit om han inte tafflat så mycket i början av året, gjorde ett antal för många misstag under säsongen.

Men vi glädjs i alla fall åt konstruktörsvinsten som också betyder mycket, dock inser jag också att förar VM är prio ett för alla.

Nästa år blir nog Alonso svår att tass med, tror inte att Hamilton kommer att försvara titeln. Sen får vi hoppas att Alonso som är den överlägset bästa föraren i fältet skriver på för Ferrari när Massa´s och Kimis kontrakt går ut.

Forza Ferrari och bättre lycka nästa år!

Signerat Jimbo

Får man kalla vad som helst för proffsfotboll?

Såg nydligen ett repotage på svt sporten om några svenska damfotbollspelare som lirade i cypern, dessa tjejer kallade de för utlandsproffs. Proffs för mig är inte bara att man tjänar sina pengar på sin idrott utan man ska även besita en viss kvalité. De visade bilder på en träningsmatch därifrån, den ena av tjejerna hade kommit senare en de andra svenskarna i laget, så de poängterade att hon inte hunnit få någon siffra på sin tröja ännu, allvarligt hur lång tid kan det ta, de spelade med några halvtaffliga t-shirts.

Mitt ute i ingenstans spelade matchen i bäckbörker utan en kotte till publik, för allvarligt det fanns ju ingenstans att sitta och av den kvaliten på spelet man såg var så uselt så eleverna som jag haft som gått i femteklass hade fan utklassat dessa tjejer.

Det var heller inte länge sen de visade en annan spelare som blivit "proffs" i Frankrike, laget hon spelade i vann sin match i ligan med en sådär 12-0 och bollen rullade knapt över mållinjen emellanåt, även här var läktare helt obefintliga, T.N.I.S som är ett pluttelag från Torshälla har större läktare.

Man undrar ju varför det är så usel kvalité på just damfotboll (undantag Marta), kollar man på andra idrotter i damsammanhang är det ju riktigt hög kvalité och bra publiksiffror p.g.a detta. Kolla bara på friidrotten, handbollen,Tennis och simning bland annat, där är ju kvalitén riktigt bra.

Jag tror att det saknas riktigt bra tränare från unga år, för fysiskt och tekniskt ska det inte vara några hinder från att utvecklas till riktigt bra fotbollsspelare, men har man fel tränare när man ska bygga upp sig så blir det som det blir. Man måste träna stenhårt och framförallt ha betydligt högre kvalité på träningen.

För allvarligt ska man gå och titta på damfotboll måste kvalitén bli avsevärt mycket högre, idag är det bara närmast sörjande ca 300 personer på en allsvensk match.

Ska de sattsas mer på damfotboll, börja kolla vad det ska satsas på, lägg inte pengaran på befintliga allsvenskan och damlandslaget, satsningen måste komma tidigare in med tränare med kvalité som friidrotten har.

Signerat Jimbo

RSS 2.0